Food

Dankzij deze tip wordt je gin-tonic nog lekkerder

Print
Dankzij deze tip wordt je gin-tonic nog lekkerder
Het weekend staat voor de deur en misschien bestel je ergens een gin-tonic, of maak je hem gewoon zelf. Maar wist je dat we de cocktail eigenlijk verkeerd drinken? Experts verklappen een simpele tip die het drankje nog net dat beetje extra geeft.

Hoewel de bekende cocktail maar twee ingrediënten bevat, is er toch een belangrijke stap die de meesten overslaan. Nadat ze de tonic erbij hebben gegoten en onder de gin hebben geroerd, zijn de meesten geneigd om meteen te beginnen drinken. Maar David T Smith, ambassadeur bij Gordon’s gin, raadt aan Good Housekeeping aan om het drankje even te laten staan. Een minuutje, en bij voorkeur zelfs twee.

Ice ice, baby

Zo krijgt het ijs de kans om een beetje te smelten. Geen paniek dat je een waterige cocktail krijgt, want het proces is vooral een manier om de subtiele accenten van de gin optimaal te vermengen met de tonic. Dat levert volgens Smith een nog lekkerder drankje op. Niet alle kenners zijn even gek op dit trucje, maar bevestigen wel dat “hoe kouder de cocktail, hoe beter die smaakt.” Laat het ijs zeker niet te lang smelten, want dan krijg je wel degelijk te veel water in je glas en worden aroma’s vernietigd.

Lees ook: “Doe geen limoen of citroen in je gin-tonic”

Lees ook: Gin tonic of negroni? Dit worden de drankjes van de zomer

Niet te missen