Emma Plasschaert zeilt van vierde naar tweede plaats op WK

Print
Emma Plasschaert zeilt van vierde naar tweede plaats op WK

Foto: BELGA

In de fleet-races is er nog één dag te gaan en daarna volgt vrijdag de beslissende medalrace van het WK. Inmiddels is Emma Plasschaert geruisloos maar stevig van de vierde naar de tweede plaats op het wereldkampioenschap geklommen.

Er woei woensdag nauwelijks wind in het Deense Aarhus. Na lang wachten konden de zeilsters in de Laser Radial-klasse uiteindelijk toch één regatta varen. De twee andere voorziene regatta’s hebben vandaag donderdag plaats, een dag die als reservedag op het WK-programma ingeschreven was.

Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende), nummer één op de wereldranking, deed woensdag een gouden zaak. Ze eindigde in deze ene reeks op de zevende plaats terwijl haar directe concurrenten steken lieten vallen. Zo klom ze van de vierde naar de tweede positie op één puntje van de Amerikaanse leidster Paige Railey. De Deense Anne-Marie Rindom tuimelde naar de derde stek. Maité Carlier (WOS Oostende) werd veertiende in de reeks en stijgt naar de 43ste plaats. Vrijdag heeft de medalrace plaats. Wanneer een Belg binnen de top-achttien van de landen eindigde, heeft België al een Olympîsch ticket voor Tokio 2020. Die kans is sinds woensdag heel groot geworden.

In de Laser Standard-klasse prijkt Wannes Van Laer op de 27ste plaats.