De TV-tips van onze redactie

Deze programma’s mag u op 7 augustus niet missen

Deze programma’s mag u op 7 augustus niet missen

Saga Norén en Henrik Sabroe, voor het laatst in actie in de bekroonde Scandi Noir-serie ‘The Bridge’. Foto: Canvas

Op VTM kan u bijzondere inspiratie opdoen voor uw volgende huisdier, op VIER waagt Indiana Jones zich aan een laatste kruistocht, en op Canvas gaan we voor een laatste keer terug naar de brug. Kortom: dit zijn de tv-programma’s die u vanavond niet mag missen.

‘Indiana Jones and The Last Crusade’

Deze programma’s mag u op 7 augustus niet missen
Foto: Universal

Ze kunnen ze niet genoeg herhalen, die ‘Indiana Jones’-avonturenfilms van Steven Spielberg. Indiana Jones and the Last Crusade (1989) is de derde uit de reeks en hees Sean Connery aan boord als papa Indy en River Phoenix als de jonge versie. Op de vijfde film wordt het wachten tot 2020. Steven Spielberg regisseert opnieuw, Harrison Ford speelt opnieuw de hoofdrol als hij tot zijn 78ste verjaardag overeind weet te blijven. Spielberg heeft alvast beloofd om Indiana Jones in die vijfde film niet te laten sterven.

VIER, 22.25 uur

‘Telefacts Zomer’

Deze programma’s mag u op 7 augustus niet missen
Beer met broodje, al dan niet zelf gesmeerd. Foto: VTM

Een kat, hond of hamster iets te saai voor u? In ‘Telefacts Zomer’ kunt u vanavond voldoende inspiratie opdoen voor een iets gewaagdere keuze van huisdier. Wat dacht u van een 350 kilo wegende bruine beer, zoals er eentje bij Youri en Svetlana inwoont? Of Vicky, de twee meter lange zoetwaterkrokodil die bij de Australische Vicky door de woonkamer slentert? Het Amerikaanse koppel Mike en Valerie delen dan weer hun hebben en houden met Cody, een buffel van een ton. “Een schatje, alleen beseffen we dat als hij zou panikeren, we allemaal vertrappeld kunnen worden”, aldus zijn baasje.

VTM, 22.15 uur

‘The Bridge’

Deze programma’s mag u op 7 augustus niet missen
Foto: HBvL

Het begon met een lijk op de Sontbrug, pal op de grens tussen Denemarken en Zweden. Ondertussen zijn we vier seizoenen en een hoop superlatieven verder met ‘The Bridge’. Het vierde - en laatste - seizoen, dat vanavond begint op Canvas, gaat terug naar de plaats waar het allemaal begon: het gruwelijk verminkte lijk van de directrice van een Deens migratiebureau wordt onder de brug aangetroffen, een moord die gelinkt lijkt aan een controversiële uitwijzing. Detective Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) moet de zaak oplossen, maar schakelt de hulp in van ‘The Bridge’-ster van het eerste uur, Saga Norén (Sofia Helin). Die zit echter in de gevangenis voor de moord op haar moeder.

Canvas, 22.05 uur