KMI voorspelt lokaal hevig onweer: Noodnummer 1722 actief

Print
KMI voorspelt lokaal hevig onweer: Noodnummer 1722 actief
Brussel -

Om 17 uur activeert de FOD Binnenlandse Zaken het nummer 1722 voor meldingen van wateroverlast en stormschade, zo melden verschillende instanties via Twitter. De overheid vraagt om het noodnummer 112 enkel te bellen bij (potentieel) levensbedreigende situaties. Het KMI voorspelt lokaal hevig onweer en gaf daarom ’code geel’ voor het hele land.

Op het einde van de namiddag en de avond moeten we plaatselijk rekening houden met rukwinden tot 70 kilometer per uur vanaf de Franse grens, meldt het KMI.

‘s Avonds en ‘s nachts neemt de bewolking en de kans op onweersbuien toe vanaf het westen en het zuidwesten van het land. De gemiddelde wind wordt matig uit west tot zuidwest maar de rukwinden kunnen tijdelijk en plaatselijk oplopen tot zo’n 90 kilometer per uur. De minima liggen tussen 17 en 20 graden.

Het KMI kondigt in heel het land vanaf ongeveer 19.00 uur code geel aan, wat betekent dat er plaatselijk kans is op onweer. “Een lokaal onweer is niet zonder gevaar. Er is kans op intense regenval, hagelbuien, blikseminslagen en/of felle rukwinden die lokaal voor overlast kunnen zorgen”, klinkt het.

Woensdagochtend is er vrij veel bewolking en verwachten we nog enkele buien in het oosten van het land. Later wordt het droog en krijgen we vanaf de kust stilaan bredere opklaringen.

De overheid vraagt om het noodnummer 112 enkel te bellen bij (potentieel) levensbedreigende situaties. Het KMI voorspelt lokaal hevig onweer en gaf daarom “code geel” voor het hele land.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio