Food

Jamie Oliver werd in begin van carrière "gehaat, achtervolgd en zelfs geslagen"

Print
Jamie Oliver werd in begin van carrière "gehaat, achtervolgd en zelfs geslagen"

Foto: Isopix

Vandaag verandert alles dat Jamie Oliver (43) aanraakt in goud, maar het is ooit anders geweest. Toen hij in 1999 voor het eerst op televisie verscheen met zijn show 'The Naked Chef' kreeg hij heel wat applaus, maar blijkbaar waren er heel wat mannen die hem liever van het scherm zagen verdwijnen. "Ze haatten mij echt."

Jamie Oliver heeft nog eens teruggeblikt op zijn begindagen op televisie. Zijn eerste show was 'The Naked Chef' toen hij amper 23 jaar oud was. Vandaag zijn we twintig jaar verder en heeft hij al zo'n 25 televisiereeksen achter de kiezen. Maar die begindagen waren blijkbaar niet van de makkelijkste, zegt hij. Vooral de mannen waren niet happig om hem op tv te zien verschijnen, vooral omdat hun vriendinnen en vrouwen als gevolg daarvan hen begonnen aan te moedigen om zelf eens achter de kookpotten te gaan staan.

"Ik had helemaal niet door dat ik toen een soort van politiek statement maakte. Vroeger kwamen mannen thuis van hun werk en vroegen ze wat de pot schafte, maar dat pikten vrouwen plots niet langer en gelijk hadden ze. Toen was ik te jong en dom om te zien dat het de vrouwen waren die me aan mijn succes hebben geholpen. Toen The Naked Chef op tv kwam, was ik amper 23, ik leek wel een foetus."

Geen bedreiging meer

"Mannen hebben mij twee jaar lang gehaat. Ik ben een paar keer achtervolgd en zelfs geslagen geweest." Volgens hem hield het geweld pas op toen de mannen eindelijk doorhadden dat ze met hem geen wedstrijdje hoefden aan te gaan. "Eens ze me niet meer als een bedreiging zagen, stopte het. Het hielp ook toen ze begonnen te beseffen dat als ze eens kookten voor hun vriendin dat ze dan wat extra liefde in ruil kregen."

Niet te missen