EK PISTE. D'hoore en Kopecky zesde, 'net niet'-gevoel voor De Pauw

Print
EK PISTE. D'hoore en Kopecky zesde, 'net niet'-gevoel voor De Pauw

Foto: Belga

Jolien D'hoore en Lotte Kopecky zijn dinsdag op het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow in de finale van de madison op de zesde plaats geëindigd. Denemarken pakte het goud. Na afloop moest D'hoore afgevoerd worden op een draagberrie.

Julie Leth en Amalie Dideriksen sprokkelden na 120 rondes van in totaal dertig kilometer met twaalf sprints 42 punten. Hiermee hielden ze Rusland (38 ptn) en Nederland (34 ptn) achter zich.

Groot-Brittannië (28 ptn) en Italië (14 ptn) vervolledigden de top 5. D'hoore en Kopecky pakten tien punten en strandden daarmee als zesde.

De Pauw achtste

Moreno De Pauw is dinsdag op het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow in de finale van de afvallingskoers op de achtste plaats geëindigd.

De Brit Matthew Walls ging met het goud aan de haal. De Portugees Rui Oliveira strandde op de tweede stek, de Pool Szymon Krawczyk vervolledigde het podium. Er verschenen negentien renners aan de start.

"Een achtste plaats, is dat geen olympische medaille waard? Een olympisch diploma? Kan ik ook mee leven". Moreno De Pauw verloor zijn glimlach niet nadat hij op het EK baanwielrennen in Glasgow achtste eindigde in de afvalling.

De Pauw kon zich lange tijd staande houden in het peloton, maar verloor uiteindelijk dan toch de aansluiting met de kopgroep. "Dit smaakt echt slecht na, ik heb een 'net niet'-gevoel", aldus De Pauw. "Ik had nochtans de benen. Afvalling is een tactische koers, het is een beetje een loterij. Ik heb vandaag wel tactisch gereden, maar het ontbrak mij aan dat tikkeltje geluk. Achteraf gezien had ik misschien toch wat meer initiatief moeten tonen".

De Pauw vertrekt woensdagnacht om 5u55 met het vliegtuig naar Brussel, om 's avonds deel te nemen aan het criterium van Antwerpen.

De Pauw out

Ayrton De Pauw is dinsdag op het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow uitgeschakeld in de herkansingen van de keirin.

De Pauw eindigde in zijn reeks als derde, maar alleen de winnaar mocht verder. Onze landgenoot strandde op de vijfde stek in zijn reeks van de eerste ronde eerder op de dag. De twee snelste renners van elke reeks bereikten toen de volgende ronde. De overige deelnemers moesten naar de herkansingen.