Maria Habex viert verjaardag met 100 jaar jongere buur

Print

Foto: jean_pierre valkeneers

Diepenbeek - Sinds haar 75ste verjaardag nodigde Maria Habex elke 5 jaar de familie uit voor een feestje. Vanaf het jaar toen ze 100 jaar werd ,besloot Maria dat er ieder jaar zou worden gefeest.

Zo werd er op zondag 5 augustus samen met 70 familieleden uitgebreid haar 107ste verjaardag gevierd. Ook voor de zevenjarige Mathias Boonen was dit een beetje zijn verjaardagsfeest . Hij werd als buurjongen geboren op 03/08/2011 exact dezelfde geboortedatum van Maria maar dan 100 jaar verschil.
Maria Habex, 'Tant', zoals ze in haar familiekring wordt genoemd is de oudste inwoner van Diepenbeek doet ’s morgens nog steeds een korte wandeling met de rollator op het terras rond het huis, ’s middags doet ze haar dutje en tussendoor kijkt ze wat TV, leest ze de krant of schrijft ze korte tekstjes over om haar vingers soepel te houden. Het invullen van de door haar geliefde sudoku’s en haar keukenactiviteiten zijn de laatste tijd wel geminderd. Maria houdt ook van regelmaat: opstaan en slapengaan op hetzelfde uur en ook de maaltijden liefst telkens op hetzelfde tijdstip. Ze is nog steeds de tweede oudste inwoner van Limburg, na mevrouw Josina De Vries uit Bilzen die op 21 januari al 107 jaar vierde. Sinds haar 99 ste levensjaar verblijft Maria bij de familie Jan Deckers-Lenaerts.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio