Celebs

Serena Williams heeft het gevoel dat ze geen goede moeder is

Print
Serena Williams heeft het gevoel dat ze geen goede moeder is

Foto: Instagram

Serena Williams (36) is sinds enkele maanden naast een van de beste tennissters ooit ook mama en dat brengt heel wat emoties met zich mee. Op Instagram deelde ze openhartig dat ze worstelt met al die gevoelens en vaak moeilijke momenten heeft. Zo vindt ze zichzelf soms een slechte moeder. "Ik ben helemaal niet zo vaak bij haar als ik zelf zou willen."

Elf maanden na de geboorte van Alexis Olympia zoekt Serena Williams nog steeds naar hoe ze het moederschap best kan invullen. En dat is een constante strijd, zo blijkt. Ze wordt bovendien ook geplaagd door heel wat schuldgevoelens omdat ze er niet altijd kan zijn voor haar dochtertje omdat ze nu eenmaal ook een tenniscarrière heeft. Op Instagram deelde ze zopas een tekstje waarin ze aangeeft dat ze het daar onlangs nog bijzonder moeilijk mee had.

"Vorige week was geen makkelijke week voor me. Niet alleen moest ik enkele moeilijke persoonlijke zaken aanvaarden, maar ik was ook gewoon in een slechte bui. Ik had vooral het gevoel dat ik een slechte moeder ben", klinkt het. "Ik heb verschillende artikels gelezen waarin staat dat die emoties na de bevalling tot wel drie jaar kunnen blijven sluimeren als je het niet aanpakt."

Echte helden

Net daarom wil ze haar verhaal delen en andere mama's een hart onder de riem te steken. "Het is volledig normaal dat ik het gevoel heb dat ik niet genoeg doe voor de baby. We hebben allemaal ooit dat gevoel gehad. Ik werk hard, train veel en probeer de beste atlete te zijn die ik maar kan zijn. Hoewel ik elke dag bij mijn dochter ben geweest, ben ik er naar mijn zin toch niet vaak genoeg bij. Ik weet dat de meesten onder jullie met dezelfde problemen kampen, of je nu thuisblijft of uit gaat werken. Het vinden van het juiste evenwicht is een waar kunststukje. Jullie zijn de echte helden."

 

Niet te missen