Celebs

Beyoncé openhartig over zwangerschap en haar ‘mama-buikje’

Print
Beyoncé openhartig over zwangerschap en haar ‘mama-buikje’

Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Zonder make-up en met een gigantische bloemenhoed in haar haar, zo siert Beyoncé (36) het prestigieuze septembernummer van het Amerikaanse modeblad Vogue, dat gisteren verscheen. Hoofdredactrice Anna Wintour gaf de leiding helemaal in handen van Queen Bey en haar team.

Beyoncé openhartig over zwangerschap en haar ‘mama-buikje’
Foto: BELGAIMAGE

Meteen zorgde de zangeres voor een stukje geschiedenis, want voor het eerst in zijn 126-jarige bestaan werd de ­cover van het blad ­gemaakt door een zwarte fotograaf, de 23-jarige Tyler Mitchell.

Beyoncé vertelt in het blad ook open en bloot over haar relatie met rapper Jay-Z en over de moeilijke bevalling van haar tweeling Rumi en Sir vorig jaar in juni. Daarbij leed ze aan zwangerschapsvergiftiging en moest de zangeres een spoedkeizersnede ondergaan. “Mijn ­gezondheid en die van mijn kinderen waren in gevaar. We lagen weken op ­intensieve zorgen”, vertelt ze. Tijdens haar herstel leerde Beyoncé ook van haar ‘nieuwe’ lijf houden. Zo snel ­mogelijk van de zwangerschapskilo’s af geraken en met een sixpack op het podium shaken was er niet bij. “Tijdens mijn herstel was ik lief voor mezelf, verzorgde ik me en ik omarmde dat ik voller was. Ik heb aanvaard hoe mijn lichaam wilde zijn. Ook nu zijn mijn armen, schouders, boezem en dijen voller. Ik heb een mommy pouch, en ben niet ­gehaast om dat kwijt te raken. Ik vind het echt.”

Beyoncé verscheen al één keer eerder op de cover van het septembernummer van Vogue, in 2015 met een foto van Mario Testino. Met Jay-Z heeft ze ook nog een dochtertje, Blue Ivy (6).

Beyoncé openhartig over zwangerschap en haar ‘mama-buikje’

Niet te missen