© BELGA

EK PISTE. Kopecky zesde in puntenkoers, Ghys ook zesde in het omnium

Lotte Kopecky is zaterdag op het EK baanwielrennen in Glasgow als zesde geëindigd in de puntenkoers over 25 km.

Zesde plaats voor Kopecky in puntenkoers: “Daar kan ik mee leven”

Lotte Kopecky is als zesde geëindigd in de puntenkoers over 25 km. De Europese titel ging na honderd rondjes van 250 meter, met onderweg tien sprints, naar de Italiaanse Maria Confalonieri. Die haalde het met 33 punten voor de Wit-Russische Ina Savenka (32 ptn) en de Russin Gulnaz Badykova (30 ptn).

De Nederlandse wereldkampioene en topfavoriete Kirsten Wild moest tevreden zijn met de vierde plaats (27 ptn). Kopecky sprokkelde in de eerste tussensprint drie punten dankzij een tweede plaats. Daarna scoorde ze niet meer tot ze na de zevende tussensprint een bonusronde pakte, goed voor twintig punten.

“Ik wachtte het goede moment af om aan te vallen. Het lukte ook”, vertelde Kopecky na afloop. “Daarna kwam er een nieuwe aanval voorin en kon ik mij niet meer goed positioneren voor de sprint. De conditie is er wel. Ik kan leven met deze zesde plaats.” Voor Kopecky was de puntenkoers de tweede wedstrijd dit EK. Vrijdag werd ze als lid van het Belgische kwartet (met Gilke Croket, Shari Bossuyt en Annelies Dom) zesde in de ploegenachtervolging.

Dé afspraak voor de 22-jarige Antwerpse volgt dinsdag (7 augustus). Dan start ze aan de zijde van Jolien D’hoore in de ploegkoers. Het duo is in die discipline regerend wereldkampioen. D’hoore toonde alvast haar goede vorm door vrijdag in de scratch brons te winnen.

Robbe Ghys zesde in omnium

Op het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow is Robbe Ghys zaterdagavond op de zesde plaats geëindigd in het omnium. Het goud ging na vier onderdelen naar thuisrijder Ethan Hayter.

Ghys startte de competitie met een tiende plaats in de scratch. Daarna werd hij elfde in de temporace en zesde in afvalkoers. In de afsluitende puntenkoers over 25 km, die hij begon als nummer tien in het klassement, werd de 21-jarige Limburger derde.

De overwinning in de puntenkoers was voor de Spanjaard Albert Torres met 42 punten voor Hayter (39 ptn) en Ghys (31 ptn). Die reed een attente wedstrijd waarin hij vijf keer punten sprokkelde in de tussensprints en ook een bonusronde lukte (goed voor twintig punten).

In het eindklassement totaliseerde kersvers Europees kampioen Hayter 133 punten. Hij haalde het voor de Italiaan Elia Viviani (zilver met 113 punten) en de Deen Casper Von Folsach (brons met 113 punten). Robbe Ghys totaliseerde als zesde 103 punten.

© BELGA

Nicky Degrendele grijpt naast kwartfinales in sprint

Nicky Degrendele heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales in de sprintcompetitie.Degrendele verloor in een rechtstreeks duel over 200 meter in de Chris Hoy Velodrome van de Russische Daria Shmeleva. In de zestiende finales had Degrendele de Italiaanse Miriam Vece uitgeschakeld. Eerder op de dag was de 21-jarige West-Vlaamse als veertiende geëindigd in de kwalificaties.

De kwartfinales beginnen om 19u00. De halve finales en de strijd om de medailles staan zondag geprogrammeerd. Degrendele kroonde zich eerder dit jaar in Apeldoorn tot wereldkampioene in het keirin. Die discipline staat volgende week dinsdag (7 augustus) op het menu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer