Kasteel uit ‘Game of Thrones’ staat te koop

Print
Kasteel uit ‘Game of Thrones’ staat te koop

Foto: HBO - Game of Thrones

Diehard fans van de televisieserie ‘Game of Thrones’ kunnen nu mogelijk nog een stapje dichter staan bij hun fantasiewereld Westeros. Een van de kastelen die in de serie gebruikt worden, staat immers te koop. En dat voor ‘amper’ 562.000 euro.

Het gaat om Gosford Castle in County Armagh, een graafschap van Noord-Ierland. Het kasteel staat te koop voor 500.000 pond of omgerekend zo’n 562.000 euro.

Veel geld? Niet als je het vergelijkt met de gemiddelde prijzen voor een appartement in pakweg Londen. In een hippe wijk tel je daar snel meer dan 640.000 euro neer voor een flat met één slaapkamer.

Het kasteel telt vijftien slaapkamers en tien badkamers. Daarnaast hoort nog een groot bosrijk gebied bij de eigendom. Nadeel is dan weer dat er geen centrale verwarming is.

Kasteel uit ‘Game of Thrones’ staat te koop
Gosford Castle. Foto: ss

The Red Wedding

Fans van de televisieserie ‘Game of Thrones’ zullen het kasteel vooral herkennen van het bloedbad van ‘The Red Wedding’. Het personage Walder Frey liet toen koning Robb Stark en de zijnen op een gruwelijke manier om het leven brengen.