Franse rappers raken slaags op luchthaven: vertrekhal tijdelijk gesloten en elf arrestaties

Print
Franse rappers raken slaags op luchthaven: vertrekhal tijdelijk gesloten en elf arrestaties

In de luchthaven van Orly nabij Parijs is woensdagmiddag een gevecht uitgebroken tussen de Franse rappers Booba en Kaaris en hun respectievelijke entourage. Resultaat: een tijdelijk gesloten vertrekhal, vertraagde vluchten en elf arrestaties.

De twee rappers waren allebei op weg naar Barcelona, waar ze apart zouden optreden. Hoe het gevecht precies losbarstte, is onduidelijk. Op video’s op sociale media is te zien hoe verscheidene mannen slaags raken tussen de rekken van een duty free winkel en in de gangen van een vertrekhal van de luchthaven.

Volgens Franse politiebronnen werden elf mensen opgepakt. “Een klein aantal vluchten liep 15 tot 30 minuten vertraging op en de hal moest tijdelijk gesloten worden. Het inschepen moest tijdelijk verplaatst worden naar andere zones”, zo lichtte de luchthavenautoriteiten toe.

De 41-jarige Booba is al jaren één van de grote sterren van de Franse rap. Hij lanceerde mee de carrière van Kaaris, maar beide rappers vielen naar verluidt in onmin omdat Booba in zijn conflict met aartsrivaal Rohff onvoldoende steun voelde van Kaaris.

In stijl

Op sociale media wordt ondertussen lachwekkend gereageerd op het voorval. Zo merkt een van de Twitteraars op dat het gevecht tenminste in stijl verliep, met een flesje parfum …