Tegengestelde reacties na Ronde van Wallonië: Tim Wellens over zijn “rekenwerk”, Hermans over “10cm”

Print
Tegengestelde reacties na Ronde van Wallonië: Tim Wellens over zijn “rekenwerk”, Hermans over “10cm”

Foto: Marc Van Hecke

Waremme -

Tim Wellens schreef woensdag de Ronde van Wallonië op zijn naam. In de slotetappe reed hij alsnog Quinten Hermans uit het geel. Na afloop overheerste bij die laatste de ontgoocheling.

De renner van Lotto Soudal startte de laatste rit met drie seconden achterstand op Hermans. Onderweg dichtte hij die kloof door de nodige bonificatieseconden te sprokkelen. Het duo eindigde zo in dezelfde tijd maar Wellens mocht met de leiderstrui naar huis op basis van betere uitslagen in de ritten.

“Voor deze ronde begon wist ik dat elke dag belangrijk zou kunnen zijn. Ik heb dus vanaf de eerste dag geprobeerd voorin te eindigen”, legde de Limburger uit. “Vandaag was het een lastige dag maar ik kon onderweg drie bonificatieseconden pakken. Uiteindelijk klopte het rekenwerk en kon ik het net halen voor Quinten. Het verschil is miniem maar ik denk wel dat ik een van de beste renners in koers was. Dit is een heel mooie overwinning. In het moderne wielrennen is elke zege belangrijk. Ook voor onze ploeg zal dit goed doen na de moeilijke Ronde van Frankrijk. We hadden zoiets nodig.”

Zaterdag start Wellens in de Clasica San Sebastian. Daarna wacht de Binck Bank Tour (ex-Eneco Tour), een rittenkoers die hij al twee keer won (in 2014 en 2015) en waarin hij vorig jaar tweede werd.

Tegengestelde reacties na Ronde van Wallonië: Tim Wellens over zijn “rekenwerk”, Hermans over “10cm”
Foto: Marc Van Hecke

Hermans: “10 centimeter”

Quinten Hermans moest zijn gele leidersshirt dus in extremis nog afstaan. Hij eindigde woensdag in de massasprint, gewonnen door Jens Debusschere, als vierde. Een plaats bij de eerste drie had hem nog bonificatie en de eindzege opgeleverd. De renner van Telenet Fidea Lions nam het verlies sportief op.

“Verliezen in dezelfde tijd en 10 centimeter van bonificatie is een tegenslag”, tweette de renner. “Maar verliezen van een grote kampioen als Tim Wellens is dat niet”, besloot hij met een positieve noot.

Debusschere: "Ritzege doet veel deugd"

Jens Debusschere (Lotto Soudal) reageerde erg tevreden na zijn winst woensdag in de vijfde en laatste rit van de Ronde van Wallonië. "Eindelijk trek ik aan het langste eind", verklaarde de 28-jarige renner die in 2019 rijdt voor Katusha.

Debusschere toonde zich in de massaspurt de beste. "Deze zege zorgt voor opluchting", vertelde Debusschere. "Ik was er immers eerder al kortbij, in de eerste etappe, maar ik moest toen afrekenen met een kettingprobleem. Vandaag trok ik aan het lansgte eind en dat doet goed."

De renner gaat volgend jaar aan de slag bij Katusha. "Ik koers zeven jaar voor Lotto Soudal en we gaan in een goede verstandhouding uit elkaar", verduidelijkte de Belg. "Ik genoot altijd van het vertrouwen van de ploeg. Ik reed soms in dienst van anderen, maar de rollen waren ook omgedraaid. Ik teken nu voor twee jaar bij Katusha, dat me gehaald heeft voor de klassiekers. Dat wordt een nieuwe uitdaging."