Pieter Timmers verlaat het ziekenhuis, EK blijft vraagteken: "Ik ben hier het hart van in"

Print
Pieter Timmers verlaat het ziekenhuis, EK blijft vraagteken: "Ik ben hier het hart van in"

Foto: BELGA

Pieter Timmers heeft woensdagavond het ziekenhuis van Antwerpen, waar hij maandagavond met een hersenvliesontsteking werd opgenomen, mogen verlaten. Nader onderzoek wees uit dat het een virale hersenvliesontsteking gaat en niet om de bacteriële variant. Ondertussen deed de medicatie en pijnstilling zijn werk en kan de zwemmer thuis verder herstellen.

"Ik voel me sinds vandaag beter", zegt Timmers in een persbericht. "Ik voel me nog steeds ziek en heb nog pijn, maar thuis kan ik in alle rust verder uitzieken, zonder te veel drukte om me heen. Meer dan dit kan ik nog niet kwijt. Ik weet niet hoe ik me morgen zal voelen, en dat is oké zo. Ik ben er het hart van in dat dit me net voor vertrek naar het EK overkomen is, en ben enorm teleurgesteld dat ik de 100 meter vrije slag niet kan zwemmen zaterdag. Hier heb ik een jaar hard voor getraind en hier heb ik veel voor moeten doen en laten. Mijn voorbereiding was erg goed en ik liet scherpe tijden optekenen op training. Ik ging dus voor goud. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun de voorbije dagen, ook het team van het UZA en het professionele team rond mij." 

Donderdag in het water?

Timmers kan misschien toch nog meedoen aan het EK zwemmen. Dat zegt zijn coach Ronald Gaastra, die hoopt dat Timmers volgende week de 50 meter nog zal kunnen zwemmen.

Drama voor Belgisch zwemmer Pieter Timmers, op de laatste Olympische Spelen nog goed voor een zilveren medaille op de 100 meter. Net voor zijn afreis naar het EK zwemmen werd hij maandagavond immers met spoed opgenomen in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen met een hersenvliesontsteking.

Zijn trainer Ronald Gaastra denkt echter dat zijn pupil misschien toch nog in actie kan komen op het EK zwemmen. Voor de 50 meter sprint, de laatste discipline die op het programma staat, worden op woensdag 8 augustus de reeksen gezwommen, één dag later volgt de finale. "Als hij morgen opnieuw het water in mag, en hij voelt tegen het weekend dat hij kwaliteit kan leveren, kan hij misschien donderdag de 50m zwemmen. Maar die beslissing laat ik aan hem”, zegt Gaastra bij Sporza.