Omdat het weer warm wordt: tien uitstapjes aan de kust (briesje inclusief)

Er staan (alweer) bloedhete dagen voor de deur. Ben je die plakkerige temperaturen beu? Dan hebben we goed nieuws: aan zee is het doorgaans enkele graden frisser en krijg je er misschien een briesje bovenop. Wij tippen tien uitjes, eentje voor elk van onze kustgemeenten.

vwh

DE PANNE

Windvisjes maken

Omdat het niet altijd papieren bloemen moeten zijn om te verkopen op het strand, kunnen de kleinsten windvisjes leren maken. Om mee te spelen tijdens een vakantie aan zee, en om later de tuin thuis op te fleuren met een mooi souvenir.

Prijs: 2 euro

Waar? Vuurtorenplein

Wanneer? Donderdag 2 augustus 2018 van 14 tot 16 uur

Meer info: toerisme.depanne.be

KOKSIJDE

Wandelen tussen de pony’s

Hier kan je in alle rust het gebied De Doornpanne verkennen. Onderweg kom je - in bepaalde zones - ezels en pony’s tegen. Bepaalde zones zijn enkel toegankelijk met een gids. Vraag meer info bij de toeristische dienst als je voor de laatste formule kiest.

Prijs: Gratis

Waar? Doornpannestraat 2

Wanneer? Donderdag 2 augustus van 14 tot 16 uur

Meer info: www.iwva.be

NIEUWPOORT

Start to Kite

Leren powerkiten? Dat kan in een sessie van twee uur op het strand van deelgemeente Westende. De sessies gaan door in kleine groepjes van minimum 3 en maximum 10 personen. Geïnteresseerden schrijven best op voorhand in bij de beachmaster.

Prijs: Kinderen onder 12 jaar 30 euro, ouder 40 euro

Waar? Koning Ridderdijk 100, Westende

Wanneer? Zaterdag 4 augustus, van 10 tot 12 uur

Meer info: www.surfclubwn.be

MIDDELKERKE

Muziek op de dijk

Nog tot eind augustus gaat Kim Debrie met haar Radio 2-programma Plage Préférée van zeedijk naar zeedijk. Op maandag 9 augustus houdt ze hal tin Middelkerke en verwelkomt ze Jasper Steverlinck Wim en Jo Vally, dinsdag staat de radiokaravaan er nog en komt onder meer Wim Soutaer langs.

Prijs: Gratis

Waar? Op het Epernayplein

Wanneer? Maandag 9 en dinsdag 10 augustus, telkens van 9 tot 12 uur

Meer info: radio2.be

OOSTENDE

Theater aan Zee

In de badstad kan je nog tot en met zaterdag 4 augustus naar het jaarlijkse festival Theater aan Zee, dat verschillende voorstellingen bundelt. Graag iets doen op maat van de kinderen. Dan moet je naar Het Familiepark (Leopoldpark), waar tot en met vrijdag kinderconcerten, knutselworkshops, en meer plaatsvinden tot 19 uur.

Prijs: Varieert per voorstelling, Het Familiepark is gratis

Waar? Op verschillende plaatsen in de stad

Wanneer? Nog tot en met zaterdag 4 augustus

Meer info: theateraanzee.be

BREDENE

Zwoele nachten, zwoele beats

In Bredene staat augustus helemaal in het teken van zuiderse vibes met de Afro Days. De handelaars zorgen voor extra sfeer met speciaal aangeklede etalages en speciale evenementen. Denk aan een afromenu en bijpassende cocktails. En voor wie van swingende wereldmuziek houdt: op 10 en 11 augustus kun je shaken op het Afro C-festival op de tonen van onder meer Ky-Mani Marley, zoon van…

Prijs: Gratis

Waar? In de Bredense straten, het festival vindt plaats in Park ’t Paelsteenveld

Wanneer? Van zaterdag 4 tot en met zaterdag 11 augustus

Meer info: www.afrocaribbean.be

DE HAAN

Gatsby aan zee

Wie zei dat Gatsby-themafeestjes enkel voor op oudejaarsavond zijn heeft ongelijk: in de Haan staat de film vol glitter en glamour twee volle dagen centraal. Haal je bling bling en dansmoves waar sterren uit de roaring twenties jaloers op zouden zijn alvast boven. Verwacht je aan bigbandmuziek, dansacts van de Retronettes en onvergetelijke feestjes in de spiegeltent.

Prijs: Gratis

Waar? Parkdomein La Potinière, Leopoldlaan

Wanneer? Van donderdag 2 tot en met zaterdag 4 augustus

Meer info: www.dehaan.be

BLANKENBERGE

Een trip naar de Belle-époque

Blankenberge is meer dan de Pier, de gekke fietsen en de jachthaven. Wist je dat de opkomst van het toerisme aan het einde van de 19e eeuw heel wat rijke badgasten lokte? Hierdoor kent de stad prachtige belle-époquewoningen. Ontdek ze tijdens een wandeling met gids.

Prijs: Gratis

Waar? Infopunt, Hoogstraat 2

Wanneer? Zaterdag 4 augustus van 10 tot 12 uur

Meer info: www.visit-blankenberge.be

ZEEBRUGGE

Cowboys op het strand

Zeebrugge is sinds zes jaar het feestcentrum voor modebewuste festivalgangers dankzij WECANDANCE. Verkleed je dit jaar als acid cowboy en dans op de beats van Henrik Schwarz, Agoria en veel anderen. Tip: kom naar het evenement met honger, want hier smul je van culinaire gerechten van onder meer Pure C.

Prijs: Tickets vanaf 58 euro

Waar? Strand Zeebrugge

Wanneer? Zaterdag 11 en zondag 12 augustus, op zaterdag van 12 tot 1 uur. Zondag stopt de muziek een uurtje vroeger

Meer info: www.wecandance.be

KNOKKE-HEIST

Klinken op de surfclub

Surfers Paradise bestaat 31 jaar en dat wordt gevierd. Kom langs om te genieten van zon, zee en strand en een streepje muziek in ontspannen sfeer. Het spreekt voor zich dat je voor tijdens of na het klinken in de hangmat mag liggen.

Prijs: Gratis

Waar? Zeedijk-Het Zoute 0,

Wanneer? Zondag 5 augustus

Meer info: surfersparadise.be

Meer over Top tien reisfavorieten

Niet te missen