Slachtoffer zuuraanval ging zaterdag klacht indienen tegen haar ex-vriend

Print
Slachtoffer zuuraanval ging zaterdag klacht indienen tegen haar ex-vriend

Foto: JVdP, rr

Ragna S., het slachtoffer van de zuuraanval gisteren (dinsdag) op het Sint-Jansplein in Antwerpen, was van plan om deze zaterdag nog naar de politie te stappen voor klacht in te dienen tegen haar belager Jean Pierre W.

“Er stond een afspraak ingepland voor zaterdag”, bevestigt politiewoordvoerder Willem Migom.

Ragna werd dinsdag het slachtoffer van een aanval met zwavelzuur. Aan een bushalte op het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord werd ze door haar jaloerse ex-vriend Jean Pierre W. (57) overgoten met het zuur.

De vijftiger is geen onbekende voor politie en justitie. Hij staat bekend voor verscheidene feiten, onder meer van partnergeweld. Ragna werd komende zaterdag bij de politie verwacht om klacht tegen in hem te dienen.

De 40-jarige vrouw wordt in een kunstmatige coma gehouden. “Deze situatie kan enige tijd duren. Zij is over 40 procent van haar lichaam verbrand”, meldt het ZNA.

De ex-partner van het slachtoffer werd dinsdag even na de feiten door het SRT-team van de Antwerpse lokale politie opgepakt. Hij bleek op dat moment onder invloed te zijn van verdovende middelen en kon daarom nog niet worden verhoord. Het verhoor zal pas in de loop van woensdagmiddag gebeuren, stelt het parket.