Honderden passagiers geëvacueerd uit metro in Parijs na storing

Print
Honderden passagiers geëvacueerd uit metro in Parijs na storing

Foto: AFP

In Parijs zijn in de nacht van dinsdag op woensdag honderden passagiers geëvacueerd uit de metro omdat er een technische fout was opgetreden, zo heeft het openbaar vervoerbedrijf van de Franse hoofdstad RATP woensdag meegedeeld.

Een toestel op lijn 1 raakte defect tussen stations, waardoor de veiligheidssystemen in werking traden en het toestel erna ook tot stilstand werd gebracht. Uiteindelijk stonden twaalf toestellen met honderden passagiers aan boord vast in de tunnels tussen de stations, waarop een evacuatieprocedure gestart werd die 2,5 uur duurde.

De hulpdiensten moesten vijf passagiers verzorgen. Meerdere passagiers klaagden dat ze onvoldoende geïnformeerd werden door RATP, terwijl ze in de hete rijtuigen vastzaten. Volgens de autoriteiten stopten de ventilatiesystemen op een aantal treinen omdat de stroom was afgesneden nadat passagiers op de alarmknoppen hadden geduwd.

RATP beschrijft het incident als uiterst zeldzaam. Wel reden er erg veel metro’s, om de 90 seconden vertrok er een, omdat er op een parallelle lijn werken worden uitgevoerd.

Sinds woensdagmorgen wordt de lijn, die toeristische trekpleisters als de Champs-Elysees en het Louvre bedient, opnieuw bediend.