Mode

Zevenjarig meisje zonder onderbenen schittert in River Island-campagne

Print
Zevenjarig meisje zonder onderbenen schittert in River Island-campagne

Foto: River Island

Daisy-May Demetre was amper 18 maanden oud toen ze haar beide onderbenen verloor, maar het kleine meisje laat zich niet kennen en schittert tegenwoordig als model voor River Island. Meer diversiteit in de modewereld, daar draagt ze alvast haar steentje aan bij.

Modellen met een hijab, een donker kleurtje of met een maatje meer: beetje bij beetje krijgen ook zij een plaats op de catwalk. Maar ook mensen met een handicap mogen niet achterblijven. Daarin geeft onder meer Primark het goede voorbeeld, en River Island eveneens. Die eerste voerde een vrouw op die zonder onderarm werd geboren en die tweede heeft in zijn modecampagnes steeds vaker aandacht voor andersvaliden. 

De nieuwe ster die ze opvoeren is de zevenjarige Britse Daisy-May Demetre. Het meisje draagt twee beenprothesen sinds haar onderbenen werden geamputeerd toen ze amper 18 maanden oud was als gevolg van een geboorteafwijking. Zij is het gezicht van de nieuwe RI ACTIVE-sportcollectie voor meisjes en was ook al te zien op de catwalk tijdens de London Fashion Week. 

Inspiratiebron

"Ik ben zo trots op Daisy-May, ze heeft in amper zes maanden al zoveel bereikt en ze is een echte inspiratiebron", zegt haar vader Alex in een interview met Metro. "Nu ze tot de modellenwereld is toegetreden, is er geen houden aan. Ik heb haar beloofd dat ik haar zou helpen om het beste model te worden dat ze ooit zou kunnen zijn. Dat ze nu op grote billboards te zien is, is wat we voor ogen hadden."

 

 

Niet te missen