Tot één jaar cel voor mannen die na diefstal op de vlucht gingen voor politie

Print
Tot één jaar cel voor mannen die na diefstal op de vlucht gingen voor politie

Foto: TP

Hasselt -

Een 37-jarige man uit Luik en een 31-jarige man uit Oupeye die na een diefstal in Hasselt voor de politie op de vlucht gingen, hebben van de correctionele rechtbank van Hasselt gevangenisstraffen gekregen van respectievelijk zeven maanden en een jaar. De man die aan het stuur zat van de niet-verzekerde wagen en die meermaals op de politie probeerde in te rijden, kreeg de zwaarste straf. Beiden mannen krijgen ook een boete van 240 euro.

In de nacht van 11 juli stopten de twee mannen aan de Decathlon aan de Kuringersteenweg in Hasselt. Een voorbijganger belde de politie omdat hij vond dat de beide mannen zich verdacht gedroegen aan de sportwinkel. Toen de politie van Limburg Regio Hoofdstad de parking wilden oprijden, sloegen de beide mannen op de vlucht en reden ze via de nabijgelegen E313 naar Tongeren.

Bij de achtervolging, waarbij verschillende politieploegen betrokken waren, werden er snelheden van meer dan 170 kilometer per uur gehaald. Tijdens de rit probeerde de Luikenaar de achtervolgende politieauto’s meermaals te raken door constant van rijvak te verwisselen. De auto crashte uiteindelijk tegen de vangrail op de autostrade.

In de auto vond de politie enkele tentstokken, badmintonset, enkele schroevendraaiers en een bivakmuts. De politie stelde verschillende processen-verbaal op voor de verschillende verkeersovertredingen die de mannen begingen. Ook was de auto van de verdachten was niet gekeurd, verzekerd of ingeschreven.

Video: TP