Kunstwerk 'Jij geeft me vleugels' voor 't Weyerke

Print

Foto: André Caubergs

Zolder

Heusden-Zolder - De receptie na BijZolder had dit jaar met de toelichting van het beeldhouwwerk ‘Je geeft me Vleugels’ van Greetje Van Aken nog een beetje meer glans.

De ZolderRun was dit jaar aan de 10de editie toe. De organisatie is in handen van 4 personen, samen met de hulp van echtgenoten, kinderen, kameraden... waarbij de opbrengst steeds ten voordele is van ’t Weyerke. De initiatiefnemers konden dit jaar een cheque van maar liefst 1000 euro overhandigen.

Aan de academie werd gevraagd om een kunstwerk te maken. Het beeld ‘Je geeft me Vleugels’ is het resultaat. Beeldhouwster Greetje Van Aken uit Zolder gaf graag een woordje uitleg bij het beeld. Zij verwoordde het mooi in een verhaal: "Er was eens een jongen die ervan droomde te kunnen vliegen. Hij droomde van vrijheid en van avontuur maar voelde zich beperkt in zijn kunnen, want vliegen kon hij niet. In tegenstelling tot zijn vriend de vogel voor wie vliegen de normaalste zaak van de wereld was. Op zekere dag besliste de jongen z’n vriend te vertellen over zijn droom en de vogel zei: “Als je zo graag wil vliegen dan bouwen we toch samen een stel vleugels voor je!” Zogezegd, zo gedaan en samen bouwden ze een prachtig rood vliegtuig. De jongen moet nu niet langer dromen van vrijheid en avontuur. Hij strekt z’n armen uit, voelt zich vrij en hij vliegt, samen met de vogel, het avontuur tegemoet. En als de vogel z’n vleugels moe worden, kan hij altijd rekenen op de steun van zijn vriend door mee te vliegen op z’n arm."

De moraal van het verhaal: ze geven elkaar vleugels. En dat is wat er dagelijks gebeurt in het Weyerke. Door zorg, aandacht, vriendschap en liefde bezorgen familie, vrienden, verplegend en ondersteunend personeel de gasten van het Weyerke vleugels.
Vandaar de titel van het beeld: "Jij geeft me vleugels”.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio