Ierse ploeg neemt team van Nick Nuyens en Wout van Aert over, of is er toch nog kink in de kabel?

Print
Ierse ploeg neemt team van Nick Nuyens en Wout van Aert over, of is er toch nog kink in de kabel?

Foto: Simon Mouton

Wielerploeg Veranda’s Willems – Crelan, het team van Nick Nuyens en kopman Wout van Aert wordt volgend seizoen opgekocht door de Ierse ploeg Aqua Blue Sport. Althans, dat liet de Ierse ploeg zelf weten via sociale media. Kort na de bekendmaking werd het bericht echter weer verwijderd: hebben ze hun akkoord iets te vroeg gecommuniceerd of is er toch nog een kink in de kabel?

Als de deal doorgaat, zal Van Aert in 2019 zowel in het veld als op de weg in de blauw-gouden outfit van het team te zien zijn. Nuyens zou een plaatsje in het management krijgen. Tom Timmerman - voormalig CEO van of United Dutch Breweries - zou de nieuwe CEO worden.

Nick Nuyens was al een tijdje op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor - Veranda’s Willems haakt volgend seizoen af - voor zijn procontinentale wielerproject Sniper Cyling, het team achter Veranda’s Willems – Crelan. Zijn ploeg lijkt nu dus in handen te komen van het Ierse wielerteam Aqua Blue Sport. Dat leek het team aanvankelijk ook te bevestigen in een bericht op hun website, maar even later werd het nieuws weer verwijderd. Wout van Aert ligt volgend seizoen nog onder contract bij het team van Nick Nuyens. In 2020 trekt hij naar de Nederlandse Jumbo-ploeg.

Sniper reageert

Veranda’s Willems – Crelan reageerde donderdagavond zelf op de berichtgeving. "Wij distantiëren ons van de berichtgeving die vandaag is verschenen over de vermeende overname van ons team door Aqua Blue Sport."

"Wel kunnen wij bevestigen dat Sniper Cycling en Aqua Blue Sport momenteel gesprekken voeren om een mogelijke samenwerking te bekijken vanaf 2019. Uit respect naar alle betrokkenen partijen zullen wij ons momenteel onthouden van verdere commentaar", klinkt het.

Procontinentale ploeg

Aqua Blue Sport is een Ierse procontinentale ploeg met onder meer Adam Blythe, Andrew Fenn, Matt Brammeier en Stefan Denifl in de rangen. Onze landgenoot Bob de Cnodder is er General Manager. De Cnodder was vorig jaar nog sportief directeur bij Veranda’s Willems - Crelan.

Aquabluesport.com is een online retailer voor sportkledij en fietsmateriaal. “Door het Sniper Cycling team aan te kopen willen we het bereik van ons online fietswinkel vergroten”, klonk het in het persbericht. “Wij sponsoren de wielerploeg, die op hun beurt reclame maakt voor onze website. We hopen hiermee ook onze verkoop naar andere fietsdisciplines zoals cyclocross uit te breiden.”