Mode

Rihanna schrijft geschiedenis in Britse Vogue

Print
Rihanna schrijft geschiedenis in Britse Vogue

Foto: Vogue

Rihanna sierde eerder al 12 Vogue-covers, maar haar nieuwe voor de Britse editie van het modemagazine is er eentje voor de geschiedenisboeken. Ze staat namelijk als eerste zwarte vrouw op de cover van de gegeerde 'september issue'.

Al 102 jaar wordt de Britse Vogue uitgebracht, maar nooit eerder sierde een zwarte vrouw de cover van de 'september issue'. Dat is het belangrijkste nummer van het jaar en verschijnt halfweg augustus. Tot nu dus, want Rihanna maakte zelf via Twitter bekend dat zij op de cover zal staan. En dat vindt ze duidelijk een hele eer. "Ik voel me zo vereerd om op de cover van de september issue van de Britse Vogue te staan. Edward Enninful, bedankt om aan mij te denken!", klinkt het.

Het lijk erop dat er een en ander aan het bewegen is bij Vogue. In 2017 werd Enninful de eerste zwarte hoofdredacteur van een Vogue-magazine. Ook in de Amerikaanse september issue staat trouwens een primeur. Voor het eerst komt op de cover een portret van een zwarte fotograaf te staan. Daar zorgde Beyoncé voor, die het hele nummer voor haar rekening zal nemen als gasthoofdredactrice. 

 

Niet te missen