André Greipel sprint volgend seizoen voor Fortuneo-Samsic

Print
André Greipel sprint volgend seizoen voor Fortuneo-Samsic

Foto: BELGA

André Greipel probeert volgend seizoen voor Fortuneo-Samsic de nodige zeges bijeen te sprinten. De 36-jarige Duitser had links en rechts wel wat contacten (o.a. CCC), maar uiteindelijk is het de professioneel continentale ploeg geworden van Warren Barguil, de ploeg die eerst naar hem geïnformeerd heeft.

Het Bretoense team heeft met Bram Welten wel een talentrijke neoprof vast, maar hij is net iets te groen achter de oren. Hét probleem van ploegmanager Emmanuel Hubert is dat hij met Maxime Bouet dit jaar nog maar één zege heeft. Op de shortlist stond ook Nacer Bouhanni die wel nog één jaar onder contract ligt bij Cofidis, maar die mits een akkoord weg kan bij de Noord-Franse ploeg. Verwacht wordt dat Fortuneo-Samsic nog deze week de overgang van André Greipel meedeelt. Vandaag begint de transfermarkt officieel.

Greipel maakte acht jaar lang het mooie weer bij Lotto-Soudal, maar omdat hij niet echt vertrouwen voelde naar de toekomst toe, brak hij de onderhandelingen definitief af. De ploeg van algemeen manager Paul De Geyter heeft met de Australiër Caleb Ewan een nieuwe topsprinter vast die overkomt van Mitchelton-Scott.