Food

Piet Huysentruyt bergt plannen voor nieuw restaurant op

Print
Piet Huysentruyt bergt plannen voor nieuw restaurant op

Foto: Peter Malaise

Wie de afgelopen jaren bij Piet Huysentruyt (55) aan tafel wilde schuiven, moest daarvoor telkens een stevige reis ondernemen. Huysentruyt heeft met zijn restaurant Likoké een vaste stek in het Zuid-Franse dorpje Les Vans en ging een jaar lang op wereldreis langs ­Japan, Bali, Singapore en Zuid-Afrika met ‘Likoké On Tour’. De voorbije twee weken stond hij nog eens achter het fornuis in ons land, maar dat deed hij in een ‘secret resto’ op Tomorrowland. Veel had het nochtans niet gescheeld, of Huysentruyt had weer een eigen zaak in Vlaanderen.

Piet Huysentruyt bergt plannen voor nieuw restaurant op
Foto: Wim Daneels

“Ik heb even met het idee gespeeld om een vestiging van Likoké in België te openen”, onthult hij in Dag Allemaal. “Met mijn zoon Cyriel aan het hoofd. Maar hij had er geen goesting in. Jammer, want ik weet dat Cyriel een restaurant zou kunnen leiden. Ik zie hem vaak genoeg aan het werk in Likoké, waar hij voor mij werkt. Maar ik kan Cyriel natuurlijk tot niets verplichten. Zijn houding is heel ­anders dan de mijne op dat vlak. In het begin van mijn carrière heb ik me tot over de oren in de schulden gestoken om mijn droom na te streven, en jarenlang hard gewerkt. Jonge mensen als Cyriel hebben eerder een afwachtende houding, vind ik. Maar goed, als Cyriel maar gelukkig is. Voor mijn vrouw en mij primeert dat hij en onze dochter Marie ­gelukkig zijn met de keuzes die ze maken.”

Geen nieuw restaurant in Vlaanderen, dus, maar Huysentruyt denkt er nog niet aan om te stoppen. “Ik ben nog te graag creatief bezig om nu al met pensioen te gaan”, zegt hij. “Een Piet die niets doet, da’s een dooie Piet. (lacht) Maar ik wil wel drie stappen achteruit zetten om aanstormend jong talent een kans te geven.”

Niet te missen