Piet Huysentruyt bergt plannen voor nieuw restaurant op

Print
Piet Huysentruyt bergt plannen voor nieuw restaurant op

Cyriel en Piet Huysentruyt. Foto: Peter Malaise

Het had niet veel gescheeld of Piet Huysentruyt had weer een eigen zaak in Vlaanderen. Maar dat was buiten zijn zoon Cyriel gerekend.

Wie de afgelopen jaren bij Piet Huystentruyt (55) aan tafel wilde schuiven, moest daarvoor telkens een stevige reis ondernemen. Hij heeft met zijn restaurant Likoké een vaste stek in het Zuid-Franse Les Vans en ging een jaar lang op wereldreis langs Japan, Bali, Singapore en Zuid-Afrika met ‘Likoké On Tour’.

De voorbije twee weken stond hij nog eens achter het fornuis in ons land, maar dat deed hij in een ‘secret resto’ op Tomorrowland. Veel had het nochtans niet gescheeld of Huysentruyt had weer een eigen zaak in Vlaanderen.

Afwachtend

“Ik heb even met het idee gespeeld om een vestiging van Likoké in België te openen”, onthult hij in Dag Allemaal. “Met mijn zoon Cyriel aan het hoofd. Maar hij had er geen goesting in. Jammer, want ik weet dat Cyriel een restaurant zou kunnen leiden. Ik zie hem vaak genoeg aan het werk in Likoké. Maar ik kan Cyriel natuurlijk tot niets verplichten.”

“Zijn houding is heel anders dan de mijne op dat vlak. In het begin van mijn carrière heb ik me tot over de oren in de schulden gestoken om mijn droom na te streven, en jarenlang hard gewerkt. Jonge mensen als Cyriel hebben eerder een afwachtende houding, vind ik. Maar goed, als Cyriel maar gelukkig is.”

Geen nieuw restaurant in Vlaanderen, dus, maar Huysentruyt denkt er nog niet aan om te stoppen. “Ik ben nog te graag creatief bezig om nu al met pensioen te gaan”, zegt hij. “Een Piet die niets doet, da’s een dooie Piet. (lacht) Maar ik wil wel drie stappen achteruit zetten om aanstormend jong talent een kans te geven.”