Mode

Zo ziet je leren handtas er weer als nieuw uit

Print
Zo ziet je leren handtas er weer als nieuw uit

Foto: Michael Kors

Slijtage en vlekken zijn de ergste vijand van je leren handtas. Zonde van je investering, toch? Met deze tips ziet je leren handtas er weer als nieuw uit!

De juiste verzorging voor jouw tas

Zo lang mogelijk plezier hebben van je handtas? Blijf je tas dan voeden en probeer uitdroging te vermijden. Hoe je dit doet? Volgens Annick Hulsmans, zaakvoerder van Savanna Lederwaren te Zonhoven, is het belangrijk om te kijken naar de ledersoort van je handtas. Vet leder? Gebruik dan een beetje Nivea of Vaseline om je tas soepel te houden. Korrelig leder? Klassieke reinigingsmelk legt een laagje ter bescherming. Ten slotte: met een tandenborstel geef je de vezels van je daim tas een boost!

Heeft je tas vorm verloren?

Een zware inhoud kan ervoor zorgen dat je tas haar vorm verliest. De oplossing? Vul je handtas op wanneer je ze niet gebruikt met proppen krantenpapier, zakdoekjes of toiletpapier. Je tas blijft het langst mooi wanneer je ze plat neerlegt. Toch ophangen? Hang ze op aan twee haakjes zodat de hengel niet gaat doorscheuren.

Vlekken en geurtjes

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je dag beginnen met een propere tas? Ga 's avonds met een droge doek over de buitenkant en met een kledingroller over de binnenkant (er blijven verbazend veel kruimeltjes en pluisjes achter) van je handtas.

Last van vlekken op je tas? Warm water en babyshampoo zijn de partners in crime van je leren handtas. Onaangename geurtjes? Laat een zakje bakpoeder een nachtje in je tas liggen! Het poeder absorbeert de geurtjes die door het dragen in je tas zijn geslopen.