© Bjorn Borg

Zo weet je of je sportkleding perfect past

Een topje of T-shirt dat de hele tijd omhoog kruipt terwijl je broek afzakt of tussen je benen schuurt? Een perfecte pasvorm is zeker tijdens het sporten een absolute must! Zo weet je of je de juiste maat hebt gevonden.

cityfashion

De juiste maat sportbeha

De perfecte sportbeha? Die zit iets strakker dan je normale beha om voldoende te ondersteunen. De onderkant van je exemplaar moet net rusten op je ribbenkast, inclusief ruimte om er een vinger onder te schuiven. Vergeet niet te checken of je de juiste cupmaat te pakken hebt. De stof van je sportbeha moet glad liggen, zonder bulten of kreukjes. Last but not least: hoe intensiever je workout, hoe breder je bandjes moeten zijn voor een maximale steun.

De perfecte pasvorm van je T-shirt

T-shirts of tanktops moeten genoeg aansluiten en toch genoeg bewegingsvrijheid bieden. Te loszittende bovenstukken zorgen voor wrijving en zitten in de weg tijdens het sporten. Kies items uit waar een beetje spandex in verwerkt zit, dat zorgt voor meer bewegingsvrijheid en zit net strak genoeg. Het is belangrijk dat je kijkt naar de pasvorm in plaats van naar de kledingmaat. Sportkleding zit over het algemeen iets strakker dan gewone kleding, dus probeer hier rekening mee te houden.

Genoeg bewegingsvrijheid

De juiste broek? Kijk naar de sport die je gaat beoefenen! Tijdens het joggen of fietsen zijn broeken die zo dicht mogelijk bij je lichaam zitten de beste keuze qua comfort. Voor een uurtje in de fitness of voor een yogales kies je best voor stoffen met genoeg stretch die je zweet afvoeren. Tip: de tailleband van je sportkleding moet aansluitend zitten, met net genoeg ruimte voor ondersteunend ondergoed. Ready, set, workout!

Zo blijft je hemd een hele dag in je broek zitten

© Jack & Jones

Een mooi hemd blijft een essential voor een stijlvolle look. Toch kan het gebeuren dat je hemd doorheen de dag omhoog kruipt, wat al snel “slonzig” overkomt. Met deze tips blijft je hemd een hele dag in je broek zitten!

Kies (en pas!) het juiste hemd

Een hemd dat voor de helft uit je broek hangt is allesbehalve ‘put together’. Kies daarom een hemd dat zo goed mogelijk aansluit op je taille. Een ‘slimfit’ blijft beter zitten dan een recht model. Zorg ervoor dat je hemd ook zeker lang genoeg is. Een 7-tal cm, gerekend vanaf je broeksriem, is ideaal.

Het is misschien niet je sterkste kant, maar probeer toch zoveel mogelijk verschillende hemden te passen. Ga passen met een geklede broek, dan weet je meteen of het hemd geschikt is voor deze look. Hanteer de juiste volgorde: trek eerst je overhemd aan, dan pas je broek.

Vouwen voor beginnersZit je hemd wat los aan je taille? Probeer dan de military tuck (al klinkt dit veel moeilijker dan het eigenlijk is). Je creëert een diagonale vouw waarbij je de zijnaden aan beide kanten kan “oprollen”. De twee flappen van je hemd trek je naar achter die je vervolgens in je broek kan stoppen.Geen zin in het betere vouwwerk? Bretellen zijn je redder in nood. In plaats van ze aan je broek vast te maken, maak je ze lang genoeg en bevestig je ze aan, jawel, je sokken en de onderkant van je hemd. Nooit meer last van een overhemd dat uit je broek komt! Tip: Stop nooit, maar dan ook nooit, je hemd in je boxershort. Ondergoed durft wel eens omhoog kruipen… .Weg stijlvolle outfit.