Nancy en Mathilda opnieuw bij hun Rwandese vriendjes

Print

Kuringen Centrum

Hasselt - Samen op reis naar Rwanda. Voor Nancy Houdmeyers uit Deurne bij Diest, een vierde keer. Voor mijzelf, tante Mathilda Goos uit Kuringen, een tweede keer.

Trouwe lezers van 'Het Belang van Hasselt' lazen ons verhaal in septenber 2017. We kwamen zelfs op TV Limburg in het programma 'bij ons in de buurt'. We kregen toen zoveel gratis spullen aangeboden, dat we reeds op 5 juni van dit jaar opnieuw naar Rwanda vertrokken. Uit geheel onverwachte hoek, kreeg ik een mooie bedrag overhandigd met dank aan de ex-paracommando’s uit Flawinne, lichting 1971-1973. Stoere mannen, maar met een gouden hart!
Mijn persoonlijke reisplanner Nancy, had heel wat op ons programma gezet. Zo bezochten we het Niyo cultural centre. Hier worden 124 straatkinderen opgevangen. Onze cadeaus aan hen: honderden pennen, kleurtjes, stickers, nylon zakjes met koord die ze dan gebruiken als boekentas en mooie gele T-shirts, geschonken door de seingevers van 'Dwars door Hasselt'.
Tijdens een bezoek aan de school werden we vriendelijk ontvangen door de directeur en zijn helper. We namen heel wat leerrijke spulletjes en Engelstalige leesboekjes mee. We kregen ook het genoegen om het kleuterklasje van de 4- en 5-jarigen te bezoeken. 
Van de zaterdag maakten we een pannenkoekendag. De jeugdvoetbalspelertjes en hun coach waren blij verrast na de training en smulden volop. Weer een geslaagde missie! Op zondag gingen we naar de eucharistieviering waar een geweldig koor voor de muziek zorgde.
In totaal waren we vele dagen op pad met onze rugzakken vol cadeautjes. Daarmee konden we vele kinderen blij maken en dat maakte ons ook blij. Op de laatste dag beloonden we onze taxichauffeur, die altijd heel gedienstig en vriendelijk was, met een T-shirt van TV Limburg. Het was een mooie leerrijke reis voor ons, maar het belangrijkste was voor ons de ontmoeting met de kinderen.
Wij willen alle mensen hartelijk danken voor al die mooie geschonken spullen.
Tijdens het volgende bezoek aan Rwanda, wil Nancy zich terug wat meer toeleggen op de jeugdspelertjes. Daarom is zij opnieuw op zoek naar alles wat met voetbal te maken heeft: tweedehandsvoetbalkleding, schoenen en voetballen. Wij danken nu reeds al de gulle schenkers.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio