Terriltocht wandelsportvereniging De Heikneuters kent groot succes

Print

Foto: Renier Theunissen

Genk - Op de nationale feestdag hield wandelclub De Heikneuters Genk ook dit jaar haar jaarlijkse terriltocht in het natuurgebied op en rond de terril van Waterschei.

De rijkelijke warmte van onze huidige droge zomer schrok de meer dan 1.000 sportievelingen niet af om te komen wandelen op een van de verschillende uitgepijlde wandelparcoursen die de wandelclub De Heikneuters had uitgestippeld op en rond de terril van Waterschei. Alhoewel overal aangekondigd was dat wandelaars zich pas vanaf 7 uur ’s morgens konden inschrijven, was de club genoodzaakt om dat uur te vervroegen, gezien de grote horde wandelaars die om 6 uur ’s morgens al ongeduldig aan de deuren stonden te trappelen. De club kon alle begrip opbrengen dat die vroege vogels op pad wilden gaan nog vóór de hitte van de dag te overdadig zou zijn en alle fysieke inspanningen met liters zweet zouden afgerond worden. Het gevolg was dat om negen uur ’s morgens al meer dan 400 wandelaars her en der verspreid door de bossen of over de bruin gedroogde grasvelden op en rond de terril stapten.

In de namiddag moesten enkele wandelaars, bevangen door de warmte, met de auto van het wandelparcours gehaald worden door enkele bestuursleden. Gelukkig liep dat goed af, want eens die wandelaars weer in de koelte van het startlokaal vertoefden, konden ze na een fris drankje hun temperatuur weer onder controle krijgen. Het was een meevaller dat er geen totaalverbod was om het natuurgebied in te trekken. De code rood was wel van toepassing, maar wandelaars aangesloten bij een wandelclub weten wel hoe ze zich moeten gedragen in een naar water snakkende natuur die hun immers doorheen het jaar naast het sportieve ook een geestelijk verruimende ontspanning en plezier biedt.

Zoals de voorgaande jaren waren de wandelaars ook dit jaar weer vol lof over de verschillende mooie en goed gemarkeerde wandelparcoursen. Het natuurgebied van de terril heeft uiteraard heel wat in petto om de wandelaars te laten genieten van de afwisseling bossen, vijvers, open vlakten met wijdse panoramische uitzichten en natuurlijk de terril waar liefhebbers naar eigen wens en kunnen tot boven mochten klimmen.

Bij die zomerse warmte diende voorzeker een pluim gegeven te worden aan al die vrijwilligers van de wandelclub die er al van in de vroege uurtjes bij waren om de wandelaars op te vangen en te voorzien van taart en gekoelde drank.

Kon je er niet bij zin op deze Terriltocht? Dan kan je maandag op 30 juli vanaf 7 tot 15 uur nog van de koelte in de bossen van het Nationaal Park Hoge Kempen komen genieten. De Heikneuters organiseren dan weer wandeltochten naar keuze over 5, 7, 10 en 15 km met startplaats in de Manege van Kattevenia.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio