Vrouw weigert prins Laurent hand te geven: “U kan zich niet voorstellen met hoe weinig sommige mensen moeten rondkomen”

Vrouw weigert hand prins Laurent. Video: TV Oost

Hoog bezoek in Gent voor de nationale feestdag zaterdag. Op het te Deum waren niemand minder dan prins Laurent en prinses Claire aanwezig. Gespreksonderwerp nummer één was niet de opvallende outfit van prinses Claire, maar de dotatie van de prins. Laurent maakte een dag eerder bekend in beroep te gaan tegen de vermindering ervan. Alvast één vrouw in het publiek kon het niet nalaten hem dat aan te wrijven.

“Ik vind het een beetje irritant dat u een royaal inkomen heeft en nog durft aanklagen dat u wat minder zou krijgen,” zei de vrouw naar eigen zeggen tegen de prins. “U kan zich niet voorstellen met hoe weinig sommige mensen moeten rondkomen. Ik werk in een kringloopwinkel en daar werkt iedereen aan nog minder dan het minimum.”

Een ongemakkelijke ontmoeting voor de prins dus, ook al zocht hij eerder nog goddelijke steun bij de Gentse bisschop Luc Van Looy: “Ik stond hier tussen de mensen als hij naar voor ging. Hij vroeg mij om mee te komen, maar ik zei nee, dat is van de provincie. Nee, zei Laurent, jij vertegenwoordigt God, dus jij moet meekomen.”

Laurent liet ook nog optekenen dat de timing van zijn juridische stappen - één dag voor de nationale feestdag - “niet opzettelijk” was.