Kadeekes van L5 maken zelf frieten

Print

Tongerlo

Bree - Op donderdag 27 juni werd het afdak van basisschool kadee omgevormd tot openluchtkeuken en -eetzaal.

In het voorjaar legden de leerlingen van het vijfde leerjaar samen met de landelijke Gilde van Tongerlo een tuintje aan bij een buurman van de school, Thieu. Hij stelde hiervoor een deel van zijn eigen tuin ter beschikking. Iedere week ging een groepje leerlingen van de L5 onkruid wieden en water geven.
Nu was het tijd om te oogsten... In de agenda werd genoteerd: 'Iedereen blijft eten op donderdag 27 juni'. Op dinsdag en woensdag, tussen het opruimen banken en boeken door, bespraken de leerlingen in groepjes hoe ze alles zouden aanpakken. Benodigdheden, materialen, taakverdeling, veiligheid, enz... ; niets werd aan het toeval overgelaten. Als tafelversiering werd er gekozen voor de Belgische driekleur, om in de sfeer te komen van de WK-voetbalmatch later die dag.
Donderdagmorgen trokken de leerlingen naar de tuin om aardappelen te rooien en groenten af te snijden. Dankzij het mooie weer kon de voorbereiding en het middagmaal buiten onder het afdak gebeuren. Alle leerlingen voerden hun taak uit op z'n best, geholpen door de mannen van de Landelijke Gilde!
Zo werden er zelfs op het einde van het schooljaar nog nieuwe talenten ontdekt.
De slaschotels minderden zienderogen, en van de frieten ... daar bleef letterlijk niets van over! Dit was een leuke manier om samen het schooljaar af te sluiten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio