Hagelandse Gordel brengt ondanks hitte heel wat volk op de fiets

Print

Rummen

Geetbets - De landelijke gilden van het Hageland hielden voor de elfde keer hun Hagelandse Gordel. Gezinnen konden kiezen uit fietsroutes van 25, 50 en 80 kilometer. Het pas gefusioneerde Landelijke Gilde Geetbets-Rummen ontving 307 inschrijvers op zijn startplaats bij Monique Adams in Rummen. Ook in Assent, Bunsbeek, Kapellen en Kortenaken kon er gestart en gestopt worden. In totaal bracht de Hagelandse Gordel ondanks de hitte bijna 1800 deelnemers op de been.

Op de startplaats in Rummen werden deelnemers verwelkomd door het splinternieuwe bestuur van Landelijke Gilde Geetbets-Rummen en heel wat andere vrijwilligers. De fietsers konden op krachten komen met een fris drankje en een broodje of taart.
Voorzitter Katrien Weckx blikt tevreden terug. “Er kwam heel wat volk over de vloer, het weer zat mee, de organisatie was top en het nieuwe Landelijke Gilde Geetbets-Rummen werd weer op de kaart gezet. Op naar de volgende activiteit! Op 9 september organiseren we een koeienwandeling.”

Naast de wegwijzers waren er deze keer ook bordjes met slogans tegen zwerfvuil langs het parcours aangebracht. Zwerfvuil is ook op het platteland een hardnekkig probleem. Elk deelnemend gezin kreeg bovendien een herbruikbaar drankbidon mee.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio