Zomerse guerrilla met kleinschalig familiespel op de Goei Wei

Print
Zomerse guerrilla met kleinschalig familiespel op de Goei Wei

Foto: Trudie Appermans

Houthalen-Helchteren - Deze zomer pakt de Goei Wei op donderdag uit met een creatief familiespel. In samenwerking met toerisme Limburg en de lokale dienst toerisme wordt hiermee een niche aangeboden tussen de vaak grootschalige vakantie-activiteiten.

In alle rust en in onderling overleg kunnen families leren om creatief samen te spelen in een groene, inspirerende omgeving. Er is een blote voetenwandeling doorheen het sensorium die de verbeeldingskracht voedt. Er is ruimte om te zoeken naar natuurlijk materiaal om een coöperatief kunstzinnig werk te maken.

Ontspannen kan met een klankspel hangend tussen de bomen. Er is tijd om even lekker te picknicken op en naast de geurende bloemenwei. Heel typisch vinden de organisatoren Trui en Tuur het open speelveld dat zich leent voor oude en nieuwe fysieke groepsopdrachten. Via improviseren en andere theatrale spelcompetities scoort beleving op een eenvoudige manier, zoals iets uitbeelden met een knipoog.

Met enkele passende korte rituelen wordt glimlachend besloten en blijkt dat echt samen plezier maken gediend is met kleinschaligheid. Er is daardoor persoonlijke aandacht voor kwetsbaarheid en eigenzinnigheid zodat we kunnen spreken van een vorm van zachte guerrilla. Spelers kunnen afspreken via zininlieverleven@gmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio