Na schandaal met besmette groenten: ook diepgevroren veggiemixen voor smoothies uit handel gehaald

Print
Na schandaal met besmette groenten: ook diepgevroren veggiemixen voor smoothies uit handel gehaald

Foto: PN

Het bedrijf Fresh Fruit Express International neemt meteen twee van zijn producten uit de handel naar aanleiding van een verzoek van zijn leverancier Greenyard, zo heeft de directie van het Nederlandse bedrijf donderdag meegedeeld.

Het gaat om zakjes met diepgevroren veggiemixen die gebruikt wordt bij het bereiden van smoothies. Mogelijk zijn de mixen besmet met de listeriabacterie. Specifiek gaat het om:

-171439 Veggie Express Green Smoothie mix, doos met 20 zakjes á 150 gram, tenminste houdbaar tot: 09-03-2020 , batchcodes L18068A1 en L18068B1.

-171440 Veggie Express Red Smoothie mix, doos met 20 zakjes á 150 gram, tenminste houdbaar tot: 03-05-2020, batchcode L18123B2.

Bedrijven die dit product via de horecagroothandel hebben gekocht, worden dringend verzocht het niet te verwerken. Consumenten die dit product hebben gekocht, dienen het niet te consumeren. Ze kunnen de producten terugbrengen naar het bedrijf waar het is gekocht.

De betrokken producten zijn mogelijk besmet met Listeria monocytogenes via het ingrediënt pastinaak, dat volgens de mededeling uit een fabriek van Greenyard in Hongarije komt, waar te hoge waardes van de bacterie zijn vastgesteld.

Het consumeren van voedingswaren die besmet zijn met listeria, kan een voedselinfectie veroorzaken. Vooral zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen een verhoogd risico om ernstig ziek te worden, waarschuwt Fresh Fruit Express International.

Vanaf volgende week zijn de Veggie Express Green en de Veggie Express Red weer beschikbaar met pastinaak uit Polen, aldus nog de producent.