Thierry Henry stopt als analist en lijkt zo ook afscheid te nemen van Rode Duivels

Print
Thierry Henry stopt als analist en lijkt zo ook afscheid te nemen van Rode Duivels

Foto: AP

Brussel -

Thierry Henry, de Franse assistent (T3) van Roberto Martinez bij de Rode Duivels, stopt als voetbalanalist bij het Engelse Sky Sports. Dat liet hij maandag, een dag na het einde van het WK voetbal, weten op Twitter. Henry wil zich honderd procent op zijn trainerscarrière richten. Aangezien Henry zijn carrière als analist combineerbaar zag met zijn functie als T3 bij de Rode Duivels, lijkt het erop dat hij ook afscheid zal nemen van onze nationale ploeg.

De 39-jarige Henry, sinds 2016 aan de slag bij de Rode Duivels, beschouwt zijn periode bij de Rode Duivels als een trainersstage en een manier om het vak te leren zonder dat hij afstand diende te doen van zijn ruime gage als analist bij Sky Sports. Daar streek hij jaarlijks vijf miljoen euro per jaar op. Dat hij stopt als analist lijkt er dus op te wijzen dat hij ook afscheid zal nemen van de Rode Duivels.

“De laatste vier jaar heb ik enkele ervaringen als coach opgedaan die veel voldoening schonken”, schrijft Henry op Twitter. “Die ervaringen hebben mijn ambitie om voetbaltrainer te worden alleen maar versterkt. Met droefheid heb ik daarom beslist dat ik moet stoppen bij Sky Sports, om nog meer tijd op het veld te kunnen doorbrengen en mijn doel waar te maken.”