Elon Musk beschuldigt criticaster die zijn duikboot “reclamestunt” noemde van pedofilie

Print
Elon Musk beschuldigt criticaster die zijn duikboot “reclamestunt” noemde van pedofilie

Unsworth (rechts) stelde dat de duikboot van Musk “nul kans op slagen” had en zei dat hij de capsule “kon steken waar het pijn doet”.

Tesla-CEO Elon Musk heeft op Twitter de Britse speleoloog Vernon Unsworth, die nauw betrokken was bij de redding van Thaise voetballers, beschuldigd van pedofilie. Eerder noemde Unsworth de duikboot van Musk een pr-stunt en stelde dat Musk de duikboot “kon steken waar het pijn doet”. De pedo-tweet werd intussen verwijderd.

Terwijl de redding van de Thaise voetballertjes aan de gang was, liet SpaceX- en Tesla-CEO Musk een soort mini-duikbootje maken om de jongens uit de grot te helpen. Al snel kwamen er uit verschillende hoeken kritiek dat Musk deze noodsituatie gebruikte als pr-stunt.

De duikboot van Musk, in essentie een metalen sigaar met zuurstoftanks, zou alsnog te groot zijn om door de nauwe gangen van de grot te manoeuvreren. Uiteindelijk is de duikboot op het droge gebleven en zijn de jongens door duikers naar buiten gebracht.

Alle voetballertjes en de coach stellen het goed, maar zijn na zeventien dagen bijzonder verzwakt. Ze herstellen momenteel in het ziekenhuis.

(Lees verder onder de video)

Eén van die criticasters, de Britse speleoloog Vernon Unsworth die in Thailand woont en het grottencomplex kent, zei aan CNN dat de duikboot van Musk “nul kans had om te werken”. Ook de leider van de operatie, Narongsak Osotthanakorn, zei dat de duikboot “niet geschikt is” voor de missie. Daarop begon Musk gepikeerd te tweeten en deelde zelfs zijn correspondentie met Richard Stanton, een gepensioneerde brandweerman en duiker die als één van de eerste de jongens bereikte.

In een ander interview met spaarde Unsworth zijn kritiek niet en zei zelfs dat Musk zijn duikboot “kon steken waar het pijn doet”. “Hij wist totaal niet hoe die grot eruitzag”, zei Unsworth nog. “De duikboot (...) is rigide en lang en zou nooit door alle bochten en langs alle hindernissen zijn geraakt.” Tot slot noemde Unsworth de acties van Musk “een publiciteitsstunt”.

“Weet je wat”, antwoordde Musk op twitter, “We gaan één van de mini-duikbootjes helemaal naar grot nr. 5 (waar de jongens vastzaten nvdr.) brengen, no problemo. Sorry pedo-gast, maar je hebt er echt om gevraagd.”

De Tesla-CEO heeft de tweet intussen verwijderd, Unsworth overweegt gerechtelijke stappen. “Ik ben hier niet klaar mee”, klinkt het nog.