HERBELEEF. Kippenvel in Brussel! Massa gaat uit zijn dak, Hazard en Kompany zorgen voor ambiance

Print
De 8.000 supporters op de Grote Markt hebben zondagnamiddag de Rode Duivels als helden onthaald bij hun verschijnen op het balkon van het Brusselse stadhuis. De menigte ontplofte bij het zien van de bronzen medaillewinnaars op het WK voetbal in Rusland.

Om 12.30u werden de Rode Duivels ontvangen op het koninklijk paleis waar koning Filip en koningin Mathilde hen persoonlijk feliciteerden voor hun prestaties in Rusland.

In een geblindeerde bus ging het vervolgens naar de Kunstberg waar ze rond 14u overstapten in een open bus. De hele route werd verkeersvrij gemaakt. In het stadhuis werden de spelers getrakteerd op frietjes en nadien ging het richting balkon waar ze toegeschreeuwd werden door een uitzinnige menigte.

Een eerste hoogtepunt was het verschijnen van Eden Hazard en Thibault Courtois aan de dj-tafel om het publiek al eens helemaal gek te maken. Het bengaals vuur hulde de Grote Markt nogmaals in de driekleur.

Daarna was het aan bondscoach Roberto Martinez en zijn gehele staf om als eersten onder een enorm applaus op het balkon van het Brusselse stadhuis te verschijnen. Martinez genoot zichtbaar en zweepte het publiek op.

Nadien was het aan de spelers om één per één als held onthaald te worden door een uitzinnig publiek, dat al uren in de zon stond te wachten op de Rode Duivels. Kapitein Eden Hazard verscheen als laatste en zette meteen de toon door "Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!" in te zetten. "Toen we in Rusland waren, kregen we heel wat berichten dat jullie ins ons geloofden om geschiedenis te schrijven. Ik hoop dat we jullie trots hebben gemaakt. We hebben de wereld getoond dat wij België zijn", sprak bondscoach Martinez de menigte toe.

"We bedanken jullie vanuit ons hart. Elke minuut dat we op het veld alles gegeven hebben, was voor jullie", vervolledigde Vincent Kompany.

Herbeleef de huldiging: