Showkoor Rise up op tour door Zuid-Afrika

Print
Neerpelt - Na de geslaagde deelname aan de recente wereldkampioenschappen in Pretoria, met twee klinkende overwinningen in hun reeks en dus ook twee gouden medailles, trekt het showkoor nu verder door Zuid-Afrika.

De koorleden reizen langs Mosselbaai, Hartenbos,Tsytsykamma, Oudshoorn en via Swellendam naar Cape town waar nog meerdere concerten op de agenda staan. Donderdag namen ze afscheid van hun eerste gastgezin en om de rust van de afgelopen dagen wat te doorbreken, was het tijd voor avontuur. En wat voor één: een zipline parcours in tree top canopy stond op hun programma. Na deze intensieve activiteit opnieuw een rustige avond om de nieuwe gastfamilies te leren kennen. Het was voor iedereen een interessante ervaring. Napraten en ontwaken konden ze in de prachtige Victoria baai met zicht op een onstuimige zee met enkele golfsurfers.

De volgende activiteit op het programma was een bezoek aan de Redberry farm in Blanco, vooral bekend uit het TV-programma 'De Mol', vlakbij George. Met al deze ontspanning zouden ze bijna vergeten dat er ook nog gezongen moest worden. Dat deden ze ditmaal voor een heel ander publiek dan gewoonlijk, namelijk voor een honderdtal straat- en weeskinderen die overdag worden opgevangen door een Life community service. Eerst zongen ze voor hen en met hen een aantal liedjes, maar het leukste was om met de kinderen te ravotten, te dansen, spelen en zowel hen als zichzelf een topnamiddag te bezorgen. 

Aangedaan door zoveel liefde en affectie die ze van de kinderen kregen, trokken ze terug richting George. Want daar stond hen nog een concert te wachten. Samen met het South Cape Children’s Choir maakten ze er een topconcert van. Het talrijk opgekomen publiek genoot duidelijk van de kleurrijke kostuums die het koor droeg tijdens hun zoveelste show. De staande ovatie na tijd was overweldigend en hartverwarmend

Blijf het koor volgen via blog.showkoorriseup.be of via hun Facebookpagina @showkoorriseup.be

Copyright foto's R.U


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio