Neos Kinrooi fietst naar Openluchtmuseum Eynderhoof

Print
Neos Kinrooi fietst naar Openluchtmuseum Eynderhoof

Foto: Jan Jacobs

Kinrooi - Uitgerekend op die ene koele dinsdag verzamelden zo'n 30l fietsgrage Neosleden nabij de grens te Kessenich. Onder de leiding van Harry en André trok het gezelschap over vooral aangenaam rijdende fietswegen op Nederlands Limburg grondgebied, richting Nederweert-Eind.

Daar bevindt zich het interessante Openluchtmuseum Eynderhoof. Dit museum is opgericht in 1990 en sindsdien geleidelijk uitgebouwd tot een museum dat oude ambachten, tradities en gebruiken levend wil houden. Museummedewerkers pakken er daarom voor de bezoekers uit met levensechte demonstraties van allerlei dagelijkse bezigheden uit het leven van onze voorouders. Zij doen dat in het decor van de verschillende mooi herbouwde panden die het museum er als een echt “Peeldorp” doen uitzien.
Bij aankomst werd de groep onthaald met vlaai en koffie. Daarna begeleidden drie gidsen elk een kleine groep doorheen het museum. Bij hun deskundige uitleg hoorde – waar mogelijk – ook een demonstratie van het betreffend vakmanschap: Het was dan ook niet vanzelfsprekend om alle fietsers en enkele carpoolers terug de weg op te krijgen voor de rit van ca. 8 km naar restaurant De Molshoof in Kelpen-Oler. Hier werd aan het Neosgezelschap een eenvoudig eetmaal aangeboden als versterking van de inwendige mens voor de rit van nog ca. 20 km richting huiswaarts.
Was het in deze warme zomer weliswaar een erg frisse dag, het mag gezegd: dat het een boeiende fietstocht en bezoek aan Openluchtmuseum Eynderhoof was. Met dank aan de bestuursleden en medewerkers die deze geslaagde fietsuitstap hebben voorbereid.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio