Estlands gezin krijgt bezoek uit Hechtel-Eksel

Print
Estlands gezin krijgt bezoek uit Hechtel-Eksel

Foto: Bob Vranken

Hechtel

Hechtel-Eksel - Nadat er op 16 juni al een vrachtwagen met goederen geladen werd voor een hulpproject in Estland, reisden Bob Vranken en Marco Vervaeren samen met nog twee andere personen af naar Valga in Estland. Daar brachten ze een bezoek aan de plaatselijke bevolking.

Bob en Marco overhandigden aan een arm gezin enkele van de vanuit Hechtel-Eksel opgestuurde fietsen, waaronder ook een fiets voor de jongste dochter van de deze familie. Het meisje was helemaal overdonderd toen ze de fiets kreeg. De vreugde op haar gezicht sprak boekdelen. "Daar doen we het voor", klinkt het bij de mannen.

Verder werd een bezoek gebracht aan een tehuis voor daklozen. "De schrijnende en mensonterende toestanden waarin de meeste bewoners daar leven, houdt men niet voor mogelijk. De kloof tussen de enkele rijken en de meeste arme burgers is in de Baltische staten nog steeds zeer groot. De meeste mensen geraken niet uit de armoede. Onze inzet is misschien maar een druppel op een hete plaat, maar de dankbaarheid en de blijdschap van deze arme burgers geven ons steeds weer de ijver om niet op te geven en blijven te proberen om hulp te bieden. Op die manier slagen we er telkens toch weer in om wat licht te brengen in hun donker armoedig bestaan."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio