Tax-on-web tijdje onbereikbaar door kabelbreuk: deadline uitgesteld

Print
Tax-on-web tijdje onbereikbaar door kabelbreuk: deadline uitgesteld

Foto: Photo News

Wie vandaag op de laatste dag zijn online belastingaangifte nog wou doen, zal het wellicht al gemerkt hebben: tax-on-web lag in de namiddag enkele uren plat. Niet omdat de server de overrompeling niet aankan, wel door een fysieke kabelbreuk. Rond 17.30 uur werkte de site opnieuw, maar de deadline werd toch uitgesteld tot zondagnacht.

Dat het gaat om een kabelbreuk bij de leverancier van alle diensten, maakte het probleem alleen maar groter. “Ons contactcenter was immers ook niet te bereiken”, zegt woordvoerder Francis Adyns. “We kunnen op dit moment alleen afwachten. Zelf communiceren over de problemen is voor ons ook niet mogelijk, want ook dat loopt via dat netwerk. Op dit moment ben ik zelf een mini-contactcenter. Niet alleen voor journalisten, zoals ik gewoon ben, maar ook voor burgers. Mijn gsm-nummer is immers het enige actieve nummer dat de mensen terugvinden via de website.”

Het was eerst niet duidelijk hoe lang de problemen zouden aanslepen. Wat dan met mensen die door dit probleem hun belastingaangifte niet tijdig kunnen indienen? “Het was onvermijdelijk om extra maatregelen te nemen”, zei Adyns. Daarom liet minister Van Overtveldt weten dat de termijn om de belastingaangifte online in te dienen verlengd wordt tot en met zondag 15 juli. “We waren zo blij dat alles via tax-on-web foutloos verliep, en net op de laatste dag loopt het alsnog even mis,” zucht Adyns nog.