Gepensioneerdenbond Zonhoven op vakantie aan zee

Print

Foto: Jean Paul Magdelijns

Zonhoven - Zoals elk jaar verbleven de leden van de bond van de gepensioneerden van Zonhoven Centrum een weekje in Oostende in de prachtige accommodatie van Vayamundo - de Kinkhoorn.

Het weer was dit jaar niet zo gunstig. Er was veel wind en het was bewolkt, maar dat kon de pret voor de senioren niet bederven. Zij die hun elektrische fiets mee hadden, konden elke dag een tochtje maken op het fietsroutenetwerk van het kust hinterland. Anderen namen de tram om de nabijgelegen kustgemeenten te verkennen.

Ook werden twee interessante uitstappen georganiseerd. Zo was er eentje met de bus naar het oorlogsmonument met de 600.000 terracotta potjes, een project van Koen Van Mechelen, om daarna aan de Menenpoort in Ieper de 'Last Post' mee te maken. Daarnaast werd er met het toeristisch treintje van Oostende een bezoek gebracht aan een familiale koffiebranderij in het nabijgelegen Oudenburg. Zo was er voor elk wat wils. En natuurlijk werd elke dag genoten van een rijke gevarieerde keuken.

Dit jaar staat er nog op 19 september het ledenfeest en woensdag 7 november een gezellig koffietafelbuffet met de nodige animatie op het programma van de gepensioneerdenbond.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio