© EPA

Nani keert terug naar Sporting Lissabon

Nani keert voor de tweede keer in zijn voetbalcarrière terug naar jeugdclub Sporting Lissabon. De Portugese vleugelaanvaller ondertekende een contract voor twee seizoenen bij het oude nest. De 31-jarige winger komt over van Valencia.

Sporting neemt Nani gratis over van Valencia, zo maakte de Portugese topclub woensdag bekend in een persbericht. Het is voor de voormalige Portugese international al de derde passage bij de club uit Lissabon. Nani streek in 2003 neer bij Sporting en verliet de Portugese hoofdstad vier jaar later voor Manchester United. In 2014 huurde Sporting hem voor een seizoen van de Mancunians. Nadien verdedigde de Portugese winger de kleuren van Fenerbahce (2015-2016) en Valencia, dat hem vorig seizoen uitleende aan Lazio Rome.

De in Kaapverdië geboren Portugees werd twee jaar geleden Europees kampioen met Portugal, maar mocht niet mee naar het WK in Rusland. Nani verzamelde 112 caps en scoorde 23 keer voor de Seleçao. Cristiano Ronaldo en co strandden uiteindelijk in de achtste finale na een 2-1 nederlaag tegen Uruguay.

Aangeboden door onze partners