Roger Federer (36) na verrassende nederlaag op Wimbledon: “Ik kom volgend jaar terug”

Print
Roger Federer (36) na verrassende nederlaag op Wimbledon: “Ik kom volgend jaar terug”

Foto: Photo News

Roger Federer (ATP-2) zal Wimbledon dit jaar niet voor de negende keer op zijn palmares schrijven. De Zwitserse titelverdediger ging in de kwartfinales verrassend onderuit tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-8). “Op een dag dat ik mijn beste tennis nodig had, slaagde ik er niet in het boven te halen”, analyseerde de 36-jarige Federer.

LEES MEER: Federer uitgeschakeld na thriller en 11-13 in vijfde set

De “FedExpress” won de eerste twee sets vlot, maar slaagde er nadien niet meer in door de opslag van Anderson te gaan. “Ik voelde me goed, maar ik had geen superdag. Vooral achter de baseline was ik niet helemaal op mijn gemak. Ik heb er niet echt een verklaring voor, maar ik voelde me niet helemaal 100 procent. Ik voelde me mentaal niet vermoeid en het lag ook niet aan mijn tegenstander. Het was een van die dagen dat ik de klus zonder mijn beste tennis moest klaren. Dat is niet gelukt en dat is teleurstellend.”

“Ik voelde me in het begin goed. Ik speelde gevarieerd en gedisicplineerd. Maar nadien kon ik hem niet verrassen. Ik kon niet genoeg doen om hem in de fout te dwingen. Het was niet slecht vandaag, gewoon een beetje matig. Dat gebeurt wel vaker, maar daar kom ik meestal ook mee weg. Ik kon mijn niveau niet opkrikken. Op een dag dat het nodig was, slaagde ik er niet in mijn beste tennis boven te halen.”

“De teleurstelling is groot, vooral omdat ik in de derde set twee matchpunten had. Anderson sloeg gewoon zo hard, waardoor het moeilijk was om in de rally’s te komen. Hij deed het gewoon uitstekend. Hij kan vertrouwen op zijn opslag en zijn returns op de tweede opslag, maar dat was geen verrassing. Hij bleef aanklampen en was solide. Op de belangrijke momenten stond hij er ook.”

Volgend jaar wil Federer opnieuw voor een negende titel gaan. “Dat is in elk geval het doel. Ik ben hier graag. Ik heb hier goede herinneringen. En mijn helden wonnen hier. Telkens ik hier ben, probeer ik zoals hen te presteren. Dus ook volgend jaar probeer ik hier opnieuw te zijn”, sloot Federer de persconferentie af.