Celebs

Kylie Jenner op de cover als 'bijna jongste self-made miljardair ooit'

Print
Kylie Jenner op de cover als  'bijna jongste self-made miljardair ooit'

Foto: *

Kylie Jenner is goed op weg om Mark Zuckerberg van de troon te stoten als jongste 'self-made' miljardair ooit. Het zakenblad Forbes schrijft dat ze 900 miljoen dollar waard is en zette haar op de cover van zijn 'rijkste vrouwen van Amerika'-nummer. Maar niet iedereen is het eens met de keuze van Forbes: kritische stemmen vragen zich af of Kylie wel zo 'self-made' is.

Forbes zette zijn nieuwe nummer in het teken van 'America's Women Billionaires', met Kylie Jenner op de cover. Ze is amper twintig, maar goed op weg op de jongste miljardair te worden die zelf haar geld bijeen heeft gesprokkeld. Dat heeft ze vooral te danken aan Kylie Cosmetics, de make-uplijn die ze in 2015 lanceerde en die bijna 800 miljoen dollar waard zou zijn. Vooral haar beroemde 'Kylie Jenner Lip Kits' zijn meestal in een mum van tijd uitverkocht. 

Kylie heeft dus nog drie jaar om Mark Zuckerberg het nakijken te geven, hij werd miljardair toen hij 23 was. Met de Forbes-cover treedt Kylie Jenner in de voetsporen van Kim Kardashian, die op de cover mocht van het nummer over hoe je rijk kon worden van sociale media. Kim staat ook nu weer in de lijst, ze zou zo'n 350 miljoen dollar waard zijn. Op nummer één in de lijst staat Diane Hendricks, de medeoprichtster van ABC Supply, Amerika’s grootste distributeur van dakbedekking. Haar nettowaarde wordt geschat op 4,9 miljard.

 

Maar niet iedereen vindt het zo gelukkig dat Kylie de titel 'self made' krijgt opgeplakt. "Dit is het werk van Kris Jenner, wiens uitgekookt marketingbrein een kapitalistisch imperium rond haar kinderen heeft gebouwd en daar heel wat meer erkenning voor zou mogen krijgen", schrijft de Amerikaanse website Jezebel. Ook op sociale media klinkt het dat Kylie haar succes vooral te danken heeft aan het feit dat ze al bekend was dankzij de bekende realityreeks over haar familie, Keeping Up With the Kardashians.

Forbes legt de definitie zo uit: ‘We beschouwen elke persoon die een bedrijf heeft uitgebouwd op eigen kracht als self made. Dat komt neer op iedereen die geërfd geld gebruikt voor de oprichting van het bedrijf. Opklimmen in een bedrijf of financieel beloond worden omdat een bedrijf door jou groeit, geldt voor ons ook als selfmade.’

Niet te missen