Celebs

Lena Dunham deelt opvallende 'voor- en na'- foto: 'Tien kilo meer, maar zoveel gelukkiger"

Print
Lena Dunham deelt opvallende 'voor- en na'- foto: 'Tien kilo meer, maar zoveel gelukkiger"

Foto: Instagram

Lena Dunham (32) worstelt al jaren met haar gewicht, maar weigert om dat weg te stoppen. Vandaag weegt ze tien kilo meer dan vorig jaar, maar daar is ze niet rouwig om, want ze voelt zich nu "gelukkig en vrolijk". Dat zet ze kracht bij met een voor- en na-foto op Instagram en een tekst waarin ze uitlegt waarom ze zich nu zoveel beter voelt.

Lena Dunham stopt niet weg wie ze is of hoe ze er uitziet, zelfs al is dat met een maatje meer. Zo weigert ze onder meer nog langer op magazinecovers te staan als die foto's bewerkt worden. Op Instagram deelde ze dit keer twee beelden van zichzelf, eentje van vorig jaar waarop ze 62 kilo woog en een van vandaag waarop ze 73 kilo weegt. Toch is ze daar niet ongelukkig over en ze legt ook uit waarom.

"Op de foto links: 62 kilo, de hele dag complimentjes en voorstellen van mannen of om op de cover van een magazine te staan. Maar ook, ziek in het weefsel en in het hoofd en enkel bestaand uit kleine hoeveelheden suiker, sloten cafeïne en een handtas die als apotheek fungeert", klinkt het.

"Rechts: 73 kilo, blijer en enorm vrolijk, complimentjes van enkel mensen die er toe doen, bestaand uit een constante stroom van leuke en gezonde snacks en voorgerechten, sterk door het opheffen van hondjes en geesten", vervolgt ze. "Zelfs deze body-positivitystrijder kijkt soms naar de linkse foto met heimwee, tot ik terugdenk aan de ongelofelijke pijn die ermee gepaard ging en die me uiteindelijk letterlijk op de knieën bracht. Terwijl ik dit typ, voel ik mijn rugvet tussen mijn schouderbladen rollen en ik leun lekker achteruit."

Heel wat volgers zijn blij met de boodschap die de 'Girls'-actrice en schrijfster brengt. "Bedankt, dit had ik vandaag echt nodig", reageert iemand. Haar post kon in enkele uren tijd al op bijna 450.000 likes rekenen. 

 

On the left: 138 pounds, complimented all day and propositioned by men and on the cover of a tabloid about diets that work. Also, sick in the tissue and in the head and subsisting only on small amounts of sugar, tons of caffeine and a purse pharmacy. On the right: 162 pounds, happy joyous & free, complimented only by people that matter for reasons that matter, subsisting on a steady flow of fun/healthy snacks and apps and entrees, strong from lifting dogs and spirits. Even this OG body positivity warrior sometimes looks at the left picture longingly, until I remember the impossible pain that brought me there and onto my proverbial knees. As I type I can feel my back fat rolling up under my shoulder blades. I lean in.

Een bericht gedeeld door Lena Dunham (@lenadunham) op

 

Niet te missen