Eerste buurtfeest in de Grotestraat

Print

Centrum

Genk - Wat vroegere jaren traditie was, werd nu weer nieuw leven ingeblazen. K.F.C.d.Grotestraat, de oudste vereniging in Genk, organiseerde namelijk voor de eerste keer weer een buurtfeest om de buren van de Grotestraat opnieuw met elkaar in contact te brengen.

Al jaren bestaat het K.F.C.d.Grotestraat als oudste vereniging in Genk. Destijds was dit feestcomiteit de voortrekker van de meifeesten en carnavalsstoeten in Genk. Vroeger waren de activiteiten vooral gezellige bijeenkomsten met de buren, waar iedereen naar uitkeek en ook aan deelnam. Maar door de jaren is dat nogal veranderd. Van een klein gemoedelijk dorp is Genk als stad gegroeid qua inwoners met meerdere nationaliteiten.

Ook de Grotestraat heeft een serieuze transformatie ondergaan. Destijds liep er zelfs de tram door de straat en was dit de hoofdas. Ondertussen is er sprake van een tram, maar op een ander traject. Als je nu door de straat rijdt, dan valt het op hoeveel nieuwe appartementen er bijgekomen zijn en nog in aanbouw zijn.

Om de buren opnieuw met elkaar in contact te brengen, ontstond het idee van ook hier een ontmoeting te organiseren. Het was een geslaagde eerste keer. Het weer speelde daar ook een grote rol in. Degenen die van de partij waren, konden genieten van een plezante toneelopvoering met de nodige verfrissende drankjes en hapjes. Dankzij de vele helpende handen van vrijwilligers werd het een toffe namiddag, die afgesloten werd met een positief gevoel en zeker voor herhaling vatbaar is.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio