Met Samana terug naar school

Print
Met Samana terug naar school

Foto: Jos Wolfs

Sint-Lambrechts-Herk

Hasselt - Op woensdagnamiddag 4 juli trotseerden een zestigtal mensen de snikhete zon voor een geleid bezoek aan de nieuwe gebouwen van de plaatselijke basisschool.

Er werd verzameling geblazen in de polyvalente ruimte van de kleuterschool. De meesten vonden dit een indrukwekkend grote en mooie ruimte. En sommigen konden zich wel héél erg goed oriënteren en wisten maar al te goed dat zich op deze plaats tot voor een jaar of drie de tuin van het klooster van de Zusters van Maria bevond.
De directrice deed de rondleiding in de nieuwe lager onderwijs klassen en op de speelplaats. Met de sprekende lift naar boven en beneden was al een belevenis voor velen. Ook de digitale schoolborden en het prachtige uitzicht op de Herk-vallei vanaf de tweede verdieping lokten bewondering uit.
Valère Dekens deed de rondleiding in de nieuwe kleuterklassen en het oude deel van de school dat nog moet afgewerkt worden tot kleuterklassen. Hij had het ondermeer over het waarom van toiletten op leidingwater en toiletten op regenwater. Over vloer die het 30 jaar moet uithouden en vloer die het maar 15 jaar moet uithouden. Over een nieuwe verbindingsweg tussen de Billingenstraat en de Pastorijstraat. En over de herinrichting van de Pastorijstraat.
Achteraf kregen de aanwezigen een lekker stuk taart en koffie en konden ze herinneringen aan vroegere schooldagen ophalen. Velen wilden nog eens terug naar school in deze tijd. Bedankt Ann, Valère, An en Dirk. Ook dank aan onze kernleden die zich weer vrijwillig ingezet hebben.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio