Celebs

Prins Harry en Meghan Markle schitteren tijdens eerste buitenlandse reis sinds sprookjeshuwelijk

Print

Prins Harry en Meghan Markle reizen voor het eerst sinds sprookjeshuwelijk naar het buitenland Video: Reuters

Prins Harry neemt zijn kersverse echtgenote deze week voor het eerst mee naar het buitenland sinds hun huwelijk in mei. Het koninklijke koppel streek dinsdag neer in Dublin voor een bezoek aan de Ierse hoofdstad, waar ze feestelijk door de Ierse premier werden ontvangen. Meghan Markle droeg een donkergroene jurk van modehuis Givenchy - duidelijk met de nationale kleur van het Europese land in gedachten.

De Britse prins en de hertogin van Sussex bezochten dinsdag overheidsgebouwen en kregen een officiële rondleiding van Leo Varadkar, de eerste minister van Ierland, maar er was ook tijd voor een tuinfeestje. Woensdag hebben ze een drukke dag voor de boeg en zullen ze eerst president Michael D Higgins ontmoeten, waarna ze de Ierse hongersnood in de 19de eeuw zullen herdenken.

Prins Harry en Meghan Markle schitteren tijdens eerste buitenlandse reis sinds sprookjeshuwelijk
Tijdens het tuinfeest koos het koninklijke koppel voor een andere outfit Foto: Photo News

De Britse koninklijke familie speelt al jaren een sleutelrol in de verzoening tussen Groot-Brittannië en hun kleinere buurland. Zes jaar geleden bezocht Queen Elizabeth - als eerste Britse monarch sinds de Ierse onafhankelijkheid in 1921 - het land en reikte ze een verzoenende hand naar de Ierse bevolking.

Het wel en wee van prins Harry en Meghan Markle wordt met heel veel interesse van dichtbij gevolgd door de Ieren. In mei werd hun sprookjeshuwelijk rechtstreeks uitgezonden op de Ierse staatstelevisie en RSVP - het Ierse magazine bij uitstek voor sterren en beroemdheden - volgde dinsdag het bezoek met een live-verslaggeving.

Niet te missen