Mode

Carlo Benetton overleden op 74-jarige leeftijd

Print
Carlo Benetton overleden op 74-jarige leeftijd

Carlo Benetton, de jongste van de broers en zus die het bekende Italiaanse modemerk creëerden, is overleden. Hij was 74 jaar. Benetton was ziek en stierf in zijn woning in Treviso.

Samen met zijn broers Luciano en Gilberto, en zijn zus Giuliana, stichtte Carlo Benetton in 1985 het gelijknamige bedrijf in Ponzano Veneto, een dorp in het noordoosten van Italië. Het idee om een eigen modemerk te creëren kwam van Luciano, de oudste van de familie. De eerste collectie bestond uit een reeks wollen pulls in verschillende kleuren, en verkocht meteen erg goed.

Het succes van de “United Colors of Benetton” breidde snel uit over de hele wereld. Het merk beleefde zijn hoogdagen tussen de jaren 1982 en 2000, onder meer dankzij de spraakmakende reclamecampagnes van fotograaf Oliviero Toscani.

Maar het jongste decennium is het succes van Benetton tanende. Het concern leed in 2017 een verlies van 180 miljoen euro. Eind vorig jaar nam de intussen 83-jarige Luciano opnieuw de leiding, in een poging om het tij te keren. De nieuwe strategie zou vanaf 2019 zichtbaar moeten worden.

Niet te missen